Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa din Beijing anunță un conflict de proporții cu SUA: avioane de război survolează zona

sua china

China ar trebui să se pregătească de o criză în strâmtoarea Taiwanului, conform ziarului deţinut de partidul comunist chinez, Global Times, scrie The Guardian.

Presa din Costa Rica anunță ce vor face autoritățile din țara lor, în privința Elenei Udrea

Statele Unite au mărit presiunea asupra Chinei în Marea Chinei de Sud, avioane de război militare americane zburând deasupra regiunii în această săptămână. Reuters a informat că Washingtonul ia în considerare trimiterea unei nave de război în strâmtoarea Taiwanului.

De asemenea, SUA îşi va redeschide ambasada din Taipei săptămâna viitoare după o restaurare în valoare de 250 de milioane de dolari.

China şi SUA, a căror relaţie este deja tensionată din cauza unui conflict pe piaţa de schimb, s-au contrazis în numeroase rânduri anterior în privinţa Mării Chinei de Sud, zonă revendicată de China, Taiwan, Vietnam, Malaysia, Brunei şi Filipine.

„O nouă criză a Strâmtorii Taiwanului va veni mai devreme sau mai târziu. China trebuie să se pregătească din timp” scrie Global Times.

„Chinei nu îi este frică de o criză în Strâmtoarea Taiwan, nici de o confruntare, pentru a distruge agresivitatea SUA şi a Taiwanului şi a proteja unitatea naţională”, se mai arată în editorial.

Comentariile reflectă afirmaţii anterioare ale ziarului, în care se preciza luna trecută că statul chinez trebuie să se pregătească să răspundă oricărui amestec „extrem” al SUA în Marea Chinei de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.