Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa din SUA: România, un loc sigur pentru investitori. Ponta, ironii pentru Alina Gorghiu

victor ponta guvern

Investitorii ar trebui să se orienteze tot mai des către estul Europei şi să vizeze în special România, pentru a se adăposti de volatilitatea de pe piaţa chineză şi criza grecească, au declarat unii analişti pentru televiziunea americană CNBC.

Premierul Victor Ponta remarcă ştirea apărută în SUA şi lansează noi săgeţi către Alina Gorghiu. "CNBC laudă performanțele economice și promovează România! Sigur iar îmi cere Alina Gorghiu demisia! Păcat de acei câțiva români care spun că totul este rău pentru simplul motiv că după 2010-2012 nu au reușit încă să revină ei la "butoane"!", scrie Ponta pe Facebook.

"Europa Centrală şi România arată foarte bine", a declarat Charles Robertson, economistul-şef al băncii de investiţii pe pieţele emergente Renaissance Capital, citat de CNBC. Acesta a spus că regiunea a fost "un loc de refugiu", într-un moment dificil pentru investitorii afectaţi de criza din China şi Grecia.

Potrivit lui Robertson, România este cea mai performantă piaţă din 2015, iar bursa de la Bucureşti a crescut cu 9% în acest an.

Timothy Ash, strateg pentru pieţele emergente la Nomura International, a precizat că statele din Europa Centrală şi de Est au beneficiat de pe urma preţurilor scăzute la petrol şi materiile prime şi foarte puţine au linii de schimb comercial cu China.

"Locurile în care vă puteţi "refugia" sunt în Europa emergentă, în zona baltică şi a Balcanilor", a declarat miercuri Ash. Regiunea a avut de câştigat de pe urma apropierii comerciale de Germania, cea mai mare economie din Europa, a declarat Bob Parker, consilier financiar al Credit Suisse.

Ţări precum România şi Bulgaria au fost afectate într-adevăr de legăturile puternice ale sectoarelor lor bancare cu Grecia, dar au menţinut exporturile masive spre Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.