Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa internationala despre scandalul dintre Ministerul Sportului si Federatia de Rugby

Ministerul Tineretului și Sportului, dl Eduard Novak, dorește o dezbatere cu privire la un proiect de hotărâre de guvern care ar urma să transfere Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf în utilizarea exclusivă a Ministerului Tineretului și Sportului - luându-l efectiv din Federația de Rugby, potrivit rugbypass.com.

Sindicatul român a declarat că guvernul încalcă un acord cu sindicatul în care noul stadion renovat va fi înapoiat lor. Stadionul Arcul de Triumf este casa rugby-ului din țară de 108 ani.

Federația speră ca renovatul Stadionul Arcul de Triumf - care a suferit o renovare semnificativă - împreună cu fostul șef al Angliei și Scoției, Andy Robinson, care acum antrenează „The Oaks”; va anunța o nouă eră pentru o echipă. România a înregistrat victorii asupra Franței, Italiei și Scoției, dar a rămas în urma Georgiei în ultimii ani.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

O declarație a sindicatului spune: „Suntem cu adevărat consternați de această poziție și vom lua toate măsurile legale și umane pentru a evita această nouă naționalizare instituită de MTS.

„Îi asigurăm pe toți cei care nu vor să țină cont de documentele și istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula și vom lupta pentru stadionul nostru.

„Pe scurt, Federația Română de Rugby a oferit terenul pe care se joacă rugby încă din 1913, și-a demolat propriul stadion de rugby Arcul Național de Triumf, a semnat un protocol cu ​​MTS prin care stadionul se întoarce la Federația Română de Rugby, care la sfârșitul a fost asigurat că va primi stadionul înapoi.

„Acum vine cineva care nu a avut nicio implicare în acest proiect și vrea să schimbe totul.

„Sperăm că ministrul Novak va respecta documentele, tradiția și istoria sportului nostru și va restabili dreptul de utilizare gratuită timp de 49 de ani Federației Române de Rugby.

„Nu credem că domnul Novak va încerca să fie mai presus de decizia regelui Carol și a primarului Grigore Gheorghe Cantacuzino, care a dat acest teren pentru rugby.

„Speram că nu va participa la ceea ce va fi un moment de rușine pentru sportul românesc. Probabil vom ajunge în instanță sau vom merge atât de departe încât să ne antrenăm în fața Guvernului și a MTS.

„Altfel, ne pregătim pentru calificările la Cupa Mondială.

„Trei terenuri de rugby, casa acestui sport sunt goale și așteaptă completarea documentelor. Și prioritatea MTS este să lanseze o dezbatere publică despre cum vrea să ia ceva care nu este al lui ?!

„Evident, pentru că ne exercităm dreptul la o opinie și nu acceptăm că istoria și documentele noastre sunt încălcate, ne așteptăm să fim sancționați”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.