Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa internațională scrie despre secretarul de stat Andrei Baciu: România DONEAZĂ vaccinuri către Africa

Facebook
Andrei Baciu

Secretarul de stat Andrei Baciu anunță că România va dona vaccinuri pentru Africa, în cadrul unei inițiatie la nivel european.


"Mulțumesc, The Times of Africa pentru interes și pentru oportunitate!

 

Campania de vaccinare trebuie să avanseze, chiar dacă situația epidemiologică s-a îmbunătățit în unele țări. Este extrem de important să ne asigurăm că toți oamenii de pe planetă au acces în mod echitabil la vaccinuri anti-Covid-19 sigure și eficiente, indiferent de continentul unde se află sau de resursele financiare de care dispune fiecare stat în parte.

România este implicată, atât împreună cu celelalte state membre Europene sub egida – „Team Europe”, cât și prin demersuri individuale, în eforturi umanitare de sprijinire a celorlalte națiuni care au nevoie de vaccinuri.

Trebuie să continuăm eforturile împreună pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă, fără acces la vaccinuri.

România acționează în solidaritate și unitate și ca atare, a donat deja peste 400.000 de doze de vaccin Republicii Moldova. Ca parte a Uniunii Europene, vom continua să susținem eforturile internaționale, donând sau revânzând vaccinuri altor țări și regiuni care au nevoie. „Team Europe” a anunțat deja că își propune să doneze cel puțin 100 de milioane de doze țărilor cu venituri mici și medii până la sfârșitul anului 2021. Prin urmare, trebuie să identificăm împreună soluții globale pentru această problemă globală - pandemia Covid-19.

Africa - al doilea continent ca mărime se confruntă cu alte tipuri de riscuri și provocări. Împreună cu Team Europe, Statele Unite ale Americii au anunțat că vor dona 80 de milioane de doze. COVAX și Organizația Mondială a Sănătății susțin campania de vaccinare în mai multe țări din Africa. Cu toate acestea, până acum, un procent inacceptabil de mic de doze de vaccin anti Covid -19 a ajuns în Africa.

În momentul în care furnizarea de vaccinuri este limitată, prioritizarea acestora este cheia succesului. Accesul persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, la vaccinare, ar trebui să fie o prioritate majoră. Frumosul continent al Africii este un loc al contrastelor. Eficiența campaniei de vaccinare anti Covid-19 va fi, cel mai probabil, foarte diversă de la o țară la alta. Pentru a depăși acest dezavantaj, este esențial să acționăm în.

Materialul The Times of Africa îl regăsiți aici: https://thetimesofafrica.com/toa-magazine/

Continuăm împreună!", scrie Andrei Baciu pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.