Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Presa maghiară acuză armata ucraineană de recrutări forțate a ungurilor din Transcarpatia: 'răpiri' de pe stradă

recrutări amată ucraineană

Tensiunile între Ungaria și Ucraina par că escaladează, pe fondul unor neînțelegeri tot mai mari între cele două părți de la începutul războiului. Budapesta pledează în continuare pentru pace și se opune livrărilor de armament către soldații lui Volodimir Zelenski, în timp ce acuzațiile referitoare la persecuțiile comunității maghiare din Ucraina escaladează.

Jurnaliștii de la publicația PestiSrácok.hu au vizitat Transcarpatia, o zonă din Ucraina populată de minoritatea maghiară, de unde acuză că a avut loc „cea mai brutală operațiune de recrutare forțată” de la izbucnirea războiului.

Datorită celor mai mari și semnificative pierderi în rândul forțelor ucrainene, se folosesc metode „drastice” pentru a „umple” numărul de angajați, transmite publicația menționată.

Potrivit informațiilor de la localnici, până în primăvară armata ucraineană vrea să recruteze zeci de mii de oameni din Transcarpatia.

În reportajul publicat de PestiSrácok.hu, jurnaliștii maghiari publică imagini cu soldații ucraineni care par că arestează sau rețin oameni pe stradă, din piețe sau locuri publice, care se opun; imaginile video pot fi descrise drept "răpiri”, arată sursa citată. În județul Beregszász, din Nagyszőlős, piața a fost înconjurată duminică. De acolo, 70 de persoane au fost luate, transmit jurnaliștii.

Nu este clar însă dacă imaginile sunt autentice. O sursă independentă nu a confirmat autenticitatea lor.

În Ucraina a fost decretată legea marțială imediat după invazia Federației Ruse în data de 24 februarie 2022.

În plus, persecuția maghiarilor rămași a atins un nivel mai „brutal ca niciodată în Transcarpatia”, mai scriu jurnaliștii maghiari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.