Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa mondială DE ACORD cu decizia de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Anunţul amânării cu un an a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice 2020 de la Tokyo a fost comentat pe larg, miercuri, de mass-media din lumea întreagă, care a salutat această decizie, adoptată marţi de Comitetul Internaţional Olimpic şi comitetul japonez de organizare, potrivit Agerpres.

"Amânarea este istorică. Este o decizie înţeleaptă. Ea reprezintă sfârşitul unei dezbateri inutile, plictisitoare şi totodată uluitoare cu privire la consecinţele economice. Sportul nu îşi poate permite să trăiască la marginea lumii şi a acestei perioade, când oamenii mor în spitale şi familiile suferă", scrie Corriere della Serra, în timp ce un alt ziar italian, Gazzetta dello Sport, titrează: "Jocurile amânate pentru 2021, speranţa într-o lume mai bună".

Ziarul britanic The Guardian îi lasă să vorbească pe sportivi ("este un lucru care ne depăşeşte pe toţi"), care susţin decizia amânării. The Independent reaminteşte la rândul său că a fost nevoie de mult timp pentru a reacţiona, arătând cu degetul către Comitetul Internaţional Olimpic şi către ţara gazdă, Japonia.

În Franţa, cotidianul sportiv L'Equipe profită de ocazie pentru a aduce un omagiu lui Albert Uderzo, creatorul cunoscutului personaj Asterix, care a decedat în cursul zilei de marţi, titrând: "Asterix la Jocurile Olimpice din ... 2021". Publicaţia din Hexagon continuă în aceeaşi notă: "Jocuri Interdix. CIO şi Tokyo au decis amânarea următoarelor Jocuri Olimpice până în 2021. O decizie care surprinde prin rapiditatea sa şi pune capăt întrebărilor sportivilor".

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Germania a confirmat 4.764 de cazuri noi de coronavirus

Cotidianul madrilen Marca apelează tot la celebrul personaj al Albert Uderzo, postând pe prima pagină o fotografie cu Asterix pe podium, titrând: "Tokyo 2021, Jocurile Victoriei". AS, un alt ziar de sport spaniol, reambalează inelele olimpice într-o cutie pe care scrie "Ne vedem în 2021".

În Rusia "Sport Express" titrează: "Jocurile sunt făcute, însă acest lucru poate fi văzut într-un mod pozitiv", putând reprezenta o ocazie "de calificare a statutului atletismului rus", suspendat în continuare pentru dopaj.

În Asia, ziarul de limbă engleză China Daily analizează impactul economic al unei asemenea decizii asupra afacerilor din China, în timp ce Indian Times merge mai departe: "Tokyo începe o sarcină olimpică de reorganizare a Jocurilor'', întrebându-ne în ce măsură reprogramarea este deja posibilă, fără a şti data la care se va sfârşi ameninţarea Covid-19.

"Este oficial: Jocurile Olimpice amânate până în 2021", titrează The Japan Times, cel mai vechi ziar în limba engleză distribuit în Japonia, în timp ce cotidianul american USA Today consideră că "Jocurile Olimpice amânate vor merita aşteptarea", cu o notă de optimism şi speranţă într-un viitor mai bun pentru mulţi sportivi.

În Canada, ziarul The Star revine asupra faptului ca Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt primele din istorie amânate pe timp de pace, de la prima ediţie din 1896.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.