Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa rusă dezvăluie numele celor cinci oficiali moldoveni cărora le este interzisă intrarea în Rusia

moldova rusia

Presa rusă dezvăluie numele celor cinci oficiali moldoveni cărora le este interzisă intrarea în Rusia

Presa rusă a dezvăluit marţi cine este angajatul Ambasadei Republicii Moldova din Moscova care a fost declarat "persona non grata", precum şi numele celor cinci oficiali moldoveni cărora le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse, relatează Deschide.md. şi Ziarul Naţional din Chişinău, anunță Agerpres.

Potrivit TASS şi Kommersant, "persona non grata" pe teritoriul statului rus a fost declarat secretarul I al Secţiei consulare din cadrul Ambasadei, Valeriu Manea. Conform informaţiei prezentate, aceasta reprezintă un răspuns "în oglindă" la expulzarea unui angajat al Consulatului rus din Chişinău.

Cât priveşte interdicţia de intrare pe teritoriul Rusiei, aceasta a fost aplicată în privinţa ministrului de interne, Ana Revenco, precum şi a deputaţilor PAS (Partidul Acţiune şi Solidaritate), Oazu Nantoi, Olesea Stamate (preşedinta Comisiei parlamentare juridice pentru numiri şi imunităţi) şi Lilian Carp (preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică).

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat la MAE rus

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat marţi dimineaţă la Ministerul rus de Externe, unde i-a fost înmânată o notă prin care a fost informat că un angajat al misiunii diplomatice moldovene este declarat persona non grata. Totodată, MAE rus i-a comunicat că a suspendat accesul în Federaţia Rusă pentru mai mulţi oficiali din Republica Moldova pentru 'declaraţii antiruseşti', dar şi pentru susţinerea de către Chişinău a sancţiunilor impuse de UE împotriva unor politicieni şi oligarhi ruşi, după invazia rusă în Ucraina.

Scandalul diplomatic dintre Chişinău şi Moscova a izbucnit săptămâna trecută, după ce o delegaţie din Federaţia Rusă, condusă de liderul Tatarstanului, Rustam Minnihanov, care se îndrepta spre Găgăuzia, unde vor fi organizate pe 30 aprilie alegeri la funcţia de başcan (guvernator al regiunii), a fost întoarsă de la aeroport.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru de externe şi al afacerilor europene, a calificat drept o 'măsură ostilă' expulzarea diplomatului moldovean, deşi se aştepta la măsuri de răspuns din partea Moscovei după ce o măsură similară a fost luată săptămâna trecută în privinţa unui diplomat rus la Chişinău, scrie Ziarul Naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.