Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa străină taxează un gest al prinţului Charles în România: 'Ce va spune Camilla?'

Inquam Prințul Charles Prințesa Margareta Principele Radu

Vizita de trei zile a prinţului Charles în România a creat foarte multe emoţii şi a fost tratată ca un eveniment major. Totuşi, presa străină a taxat mai multe momente despre care spune că nu au fost deloc oportune.

Citește și: Fiica de 18 ani a polițistului și-a vândut virginitatea pentru 2,3 milioane de euro: Cumpărătorul e din Hong Kong

”Ce ar spune Camilla?” a fost titlul prin care tabloidul Daily Mail, surprinzând momentul întâlnirii prinţului britanic cu principesa Margareta, a făcut o glumă, remarcând în acelaşi timp eleganţa moştenitoarei coroanei României. Tabloidul The Sun a preferat să insiste pe un alt aspect, reliefând încălcarea protocolului regal în timpul vizitei prinţului Charles şi ospitalitatea deosebită a românilor: ”Acesta nu este protocolul regal! Prinţul Charles a fost sărutat pe obraz de o fetiţă în timpul vizitei în România”.Prinţul Charles al Marii Britanii se află în această perioadă într-un turneu de nouă zile în trei ţări din Europa - România, Italia şi Austria -, considerat de presa internaţională un demers diplomatic efectuat cu scopul de a reasigura naţiunile europene de faptul că Marea Britanie va rămâne un aliat apropiat al acestora şi după Brexit. Prinţul Charles a ajuns în Bucureşti miercuri, în aceeaşi zi în care prim-ministrul britanic Theresa May a declanşat procedura pentru Brexit, în urma căreia Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, conform Antena 1.

Citește și: La 3 luni de la moarte, George Michael a fost înmormântat, în PRIVAT

Vizita pe care prinţul Charles a efectuat-o în România a fost reflectată pe larg în presa internaţională. ”Prinţul Charles îşi continuă «Turneul Brexit» în România”, a titrat Daily Mail, joi. Evening Standard a acordat acestui turneu diplomatic o conotaţie politică şi mai accentuată: ”Prinţul Charles vizitează România într-o ofensivă post-Brexit de fermecare a ţărilor Europene”.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a rămas GRAVIDĂ cu elevul său și a primit 10 ani de închisoare FOTO

ABC News a publicat un articol în care a descris un moment artistic, mai puţin protocolar, din timpul vizitei prinţului britanic, care s-a petrecut la Muzeul Satului din Bucureşti - ”Prinţul Charles se alătură unei trupe de dansuri populare româneşti în turneul său european post-Brexit”. Acelaşi moment a fost relatat pe larg şi de postul de televiziune ITV, care a publicat pe site-ul său un articol cu titlul ”Cu toţii împreună, acum: Prinţul Charles a luat parte la un dans tradiţional din România”. Cotidianul The Telegraph a insistat pe acelaşi moment artistic - ”Prinţul de Wales a încercat un dans tradiţional în România”.

Momentul artistic de la Muzeul Satului din Bucureşti a fost reflectat şi în titlurile publicate de Fox News - ”Prinţul Charles se alătură unei trupe de dansuri populare din România în timpul turneului său european” -, dar şi de revista americană People - ”Prinţul Charles a dansat în timpul vizitei sale în România”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.