Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinta CICR condamnă suferinţa 'intolerabilă' a populaţiei din Fâşia Gaza

trm.md
crucea rosie

Preşedinta Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), Mirjana Spoljaric, a anunţat luni pe reţeaua socială X (fostă Twitter) că a ajuns în Fâşia Gaza, denunţând suferinţa "intolerabilă" a populaţiei, relatează AFP.

"Am ajuns în Gaza, unde suferinţa populaţiei este intolerabilă. Reiterez apelul nostru urgent ca civilii să fie protejaţi conform legilor războiului şi ca ajutorul să intre neîngrădit. Ostaticii trebuie eliberaţi şi CICR autorizat să-i viziteze în siguranţă", a scris ea, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat CICR, ea a anunţat că intenţionează să meargă în Israel "în următoarele săptămâni", organizaţia fiind acuzată că a făcut prea puţin pentru ostaticii din Gaza, dar şi pentru prizonierii palestinieni.

Potrivit CICR, vizita sa în Gaza urmăreşte "să facă să avanseze eforturile de a atenua bilanţul umanitar greu pe care actualul conflict îl are asupra civililor", în condiţiile în care luptele dintre armata israeliană şi Hamas au fost reluate la 1 decembrie.

"Nivelul suferinţei umane este intolerabil. Este inacceptabil ca civilii să nu aibă un loc sigur în care să meargă în Gaza şi, cu un asediu militar instituit, nu este posibil un răspuns umanitar adecvat în acest moment", a mai spus Spoljaric.

Ea urmează să se întâlnească cu echipa CICR în Gaza şi să viziteze spitalul european, unde echipele medicale ale CICR realizează intervenţii chirurgicale salvatoare alături de personalul medical local. CICR furnizează de asemenea echipamente medicale şi alte provizii instituţiilor medicale din Gaza, precum şi mijloace de trai pentru persoanele strămutate.

Semiluna Roşie palestiniană oferă, de asemenea, sprijin, furnizând mai ales ambulanţe, iar unii dintre membrii săi au fost ucişi în exerciţiul funcţiunii în ultimele săptămâni.

"Un flux constant şi nestingherit de ajutor trebuie autorizat să intre în Gaza. Toate persoanele private de libertate trebuie tratate cu umanitate", a insistat Spoljaric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.