Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinta Coreei de Sud: Coreea de Nord trebuie să prezinte scuze

presedinte coreea de sud

Coreea de Nord trebuie să prezinte scuze pentru 'provocările' militare la adresa Seulului, inclusiv pentru plasarea unor mine terestre care au rănit doi soldaţi sud-coreeni, a declarat luni preşedinta sud-coreeană Park Geun-hye, relatează Reuters, Kyodo şi AFP. 

''Este nevoie de scuze clare şi de măsuri pentru a împiedica repetarea unor provocări şi situaţii tensionate similare. În caz contrar, acest guvern va lua măsurile necesare şi va continua propaganda'' contra Phenianului, a spus şefa statului sud-coreean într-o reuniune cu principalii săi consilieri. 

Park Geun-hye a adăugat că Seulul ''nu va face vreun pas înapoi atunci când Coreea de Nord agravează provocările şi sporeşte ameninţările la adresa securităţii Coreii de Sud''. 

Reprezentanţii celor două Corei au început sâmbătă dimineaţă negocieri pentru a detensiona situaţia de criză. Tratativele au fost suspendate după zece ore, dar au fost reluate duminică la primele ore. 

Armatele celor două ţări sunt în stare de alertă maximă şi desfăşoară armament de-a lungul frontierei, unde schimburi de tiruri de artilerie au avut deja loc. 

Coreea de Nord îi cere Seulului să înceteze operaţiunile de propagandă de la frontieră împotriva regimului de la Phenian, ameninţând în caz contrar cu o "reacţie militară extrem de puternică". 

Cele două Corei sunt, din punct de vedere tehnic, încă în stare de război, întrucât războiul din Coreea (1950-1953) s-a încheiat cu un simplu acord de încetare a focului şi nu cu un tratat de pace, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.