Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă: 'Scriem istorie! Trimitem cei mai mulţi canotori români la Olimpiadă'

ziuanews.ro
elisabeta lipa

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că organizaţia pe care o conduce scrie istorie după ce a calificat 36 de canotori la Jocurile Olimpice de la Tokyo, arată Agerpres.

''Scriem istorie, pentru că trimitem cei mai mulţi canotori români la Olimpiadă după momentul introducerii regatelor de calificare, în 1996'', a declarat Lipă într-un comunicat remis AGERPRES, după ce bărcile de 8+1, la feminin şi masculin, au obţinut biletele la JO de la Tokyo.

''A fost ultimul eveniment de calificare olimpică, iar sportivii au muncit foarte mult pentru a profita de această ultimă şansă. Sunt foarte mândră şi trăiesc alături de ei acest sentiment de fericire maximă. Nu poţi descrie în cuvinte ce simte un sportiv atunci când vede că munca lui dă roade şi îşi asigură astfel şansa de a concura în competiţia supremă. Avem şi prima calificare olimpică pentru barca de 8+1 masculin după Olimpiada de la Sydney din anul 2000'', a mai spus Lipă, care a mulţumit COSR pentru susţinerea acordată pe tot parcursul acestui ciclu olimpic, dar mai ales în implementarea cantonamentului din Italia şi în participarea la regata de calificare de la Lucerna.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

România a participat la regata de la Lucerna cu patru echipaje, cele două de 8+1, care şi-au câştigat biletele, şi bărcile masculine de simplu vâsle şi patru vâsle, care au ratat calificarea.

România va participa la Jocurile de la Tokyo cu 36 de sportivi şi nouă echipaje: patru rame masculin, patru rame feminin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin, 8+1 feminin, 8+1 masculin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.