Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinta Parlamentului European, despre România în Schengen: 'Nu mai există nicio scuză pentru lipsa de voință politică'

Iohannis metsola

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, afirmă că locul României este în Schengen, iar lipsa de voință politică pentru realizarea acestei mișcări nu mai are nicio scuză. Metsola face din aderarea României la Spațiul Schengen o temă prioritară pentru alegerile europarlamentare din 2024.

„Poziția Parlamentului a fost clară de mai bine de un deceniu. Nu există niciun obstacol pentru ca România să fie în Schengen. Este mare păcat că decizia nu a fost luată anul trecut. Eu însămi am fost la București la doar câteva zile după ce decizia nu a fost luată. Iar sentimentul de dezamăgire era palpabil. Un sentiment pe care l-am exprimat cu mare regret și pe care îl exprimă în continuare cu mare regret. La fiecare Consiliu European, la fiecare reuniune la care particip, amintesc tuturor că locul României este în Schengen dacă odată ce toate obstacolele, provocările, piedicile vor fi depășite.

Da, se poate răspunde la întrebări, da, se pot purta discuții, dar nu mai există nicio scuză pentru lipsa de voință politică. Pentru mine, acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem spune și în pregătirea viitoarelor alegeri europene de anul viitor, când cetățenii români vor fi chemați să voteze pentru Parlamentul European. Ei vor să se asigure că instituțiile europene sunt alături de ei și pot să vă garantez încă o dată că suntem alături de dumneavoastră”, a declarat Metsola, într-un interviul pentru Euronews România.

 

Roberta Metsola a participat la summitul Comunității Politice Europene de la Chișinău. Aceasta a mai vorbit despre sprijinul de care se bucură Moldova în procesul de aderare la UE și despre un nou ajutor financiar pentru Ucraina aflată în război.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.