Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinta taiwaneză va vizita aliaţii din Caraibe, tranzitând prin Statele Unite

Tsai Ing-wen

Preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen se va îmbarca pentru o vizită de 12 zile la aliaţii din Caraibe, tranzitând prin Statele Unite săptămâna viitoare, a anunţat Ministerul de Externe de la Taipei, citat de DPA, potrivit Agerpres.

În timpul vizitei sale diplomatice între 11 şi 22 iulie, Tsai va vizita Haiti, St. Vincent şi Grenadine, Sfânta Lucia, Saint Kitts şi Nevis, a declarat viceministrul de externe Miguel Tsao într-o conferinţă de presă la Biroul Preşedintelui.

În timpul deplasării lui Tsai către şi din aceste ţări, ea va tranzita Statele Unite pentru două nopţi, a precizat Tsao.

În trecut, preşedintele Taiwanului a fost lăsat să tranziteze SUA până la 24 de ore. Tsao a refuzat să comenteze cu privire la perioada de tranzit mai lungă de acum.

Potrivit mass-media taiwaneze, Tsai probabil va tranzita prin New York şi Denver, unde se va întâlni cu membri ai Congresului SUA şi oficiali locali.

Dar Tsao a spus că detalii despre oraşele din Statele Unite pe care Tsai le va vizita în timpul tranzitului vor fi dezvăluite mai târziu.

Activităţile publice ale lui Tsai în timpul tranzitului în Statele Unite probabil vor stârni furia Beijingului, care consideră democraţia autoguvernată parte din teritoriul chinez, notează DPA.

În timpul călătoriei, Tsai se va întâlni cu liderii celor patru aliaţi, într-o încercare de a menţine sprijinul în rândul unui număr de ţări în continuă scădere care recunosc oficial insula. Taiwanul are acum doar 17 aliaţi diplomatici.

"Cei patru aliaţi şi SUA sunt ţări (...) angajate activ în promovarea democraţiei regionale şi a libertăţii", a spus Tsao, adăugând că vizita se va concentra pe dezvoltarea durabilă.

De când Tsai, sceptică faţă de Beijing, a preluat mandatul în 2016, Taiwanul a pierdut cinci dintre aliaţi în favoarea Chinei: Gambia, Sao Tome şi Principe, Panama, Burkina Faso şi El Salvador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.