Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele ALDE Sector 3, Dr. Tiberiu Horcea: Guvernul ar trebui să dezinfecteze spitalele de COVID-19 înainte de a amenința medicii cu dosare penale

Facebook
Tiberiu Horcea

Preşedinte ALDE sector 3, Dr. Tiberiu Horcea, susține că, înainte de a amenința medicii cu dosare penale și retragerea dreptului de liberă practică, Guvernul României ar trebui să se asigure că spitalele au personal suficient pentru că nu poți să te aștepți ca un spital cu un singur medic de ATI poate face faţă unor solicitări cum sunt anticipate pe fondul acestei crize.

Citește și: Veste bună! Spitalul MAI 'Dimitrie Gerota' NU mai este în carantină

În urma publicării listei cu spitalele suport pentru tratamentul pacienților cu COVID-19, ne punem întrebarea dacă Guvernul știe exact care este situația actuală din punctul de vedere al personalului, echipamentelor și a capacității de protectie a cadrelor medicale. Considerăm că în lipsa unei evaluări obiective şi în lipsa unui plan de acțiune bine fundamentat, cazul de la spitalul Orăștie nu o să fie singular. Înainte de a amenința medicii cu dosare penale și retragerea dreptului de liberă practică, Guvernul României ar trebui să se asigure că spitalele au personal suficient pentru că nu poți să te aștepți ca un spital cu un singur medic de ATI poate face faţă unor solicitări cum sunt anticipate pe fondul acestei crize.

În calitate de medic, fac un apel la colegii mei de breaslă să fie solidari în aceste momente grele și, în același timp, rog Ministerul Sănătății să utilizeze toate pârghiile necesare pentru a suplimenta cu personal și echipamente aceste spitale având în vedere că legislația permite detașării și angajări în sistemul de sănătate. Este esenţial să se găsească soluții constructive. cum ar fi amenajarea de spaţii de carantină în Pavilionul ROMEXPO sau rechemarea medicilor aflaţi la pensie, şi în niciun caz să nu mergem pe calea forţei, amenințând cu dosare penale și să obligăm la muncă silnică personalul medical”, se arată pe pagina de Facebook a  Dr. Tiberiu Horcea, Preşedinte ALDE sector 3.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.