Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Ciadului a MURIT din cauza rănilor suferite în weekend în luptele cu rebelii

courrierinternational.com
Ciad Idriss Deby Itno

Preşedintele Ciadului, aflat la putere de 30 de ani, a murit marţi din cauza unor răni pe care le-a suferit în timp ce conducea armata, în confruntări armate cu rebeli, în nord, în weekend, anunţă un purtător de cuvânt la televiziunea de stat, relatează AFP.

”Preşedintele Republicii, şeful statului, comandantul suprem al armatei, Idriss Déby Itno şi-a dat ultima suflare apărând integritatea teritorială pe câmpul de luptă. Anunţăm cu mare amărăciune poporului decesul marţi, 20 aprilie 2021, a mareşalului Ciadului”, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, generalul Azem Bermandoa Agouna, într-un comunicat citit la postul TV Tchad.

Déby, în vârstă de 68 de ani, un militar de carieră care a preluat puterea în 1990 printr-o lovitură de stat, promovat la gradul de mareşal în august, tocmai a fost reales într-un mandat de şase ani, cu 79,32% din voturile exprimate, potrivit unor rezultate provizorii, anunţate luni de către autorităţile electorale naţionale.

Miniştri şi ofiţeri de rang înalt au anunţat luni că şeful statului s-a dus sâmbătă şi duminică pe front, unde armata lupta împotriva unei coloane de rebeli care a lansat o ofensivă, din baze din spatele liniei frontului, în Libia, în ziua alegerilor, la 11 aprilie.

Rebelii, pe care armata a dat asigurări că i-a înfrânt în luptă, au anunţat într-un comunicat că Déby a fost rănit, însă această informaţie nu a fost confirmată de surse oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.