Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinte de Consiliu Județean dă tonul în pandemie: Oricât de mult suplimentăm numărul de paturi, nu va fi suficient

The Local Italy
spital coronavirus

În Spitalul Județean de Urgență de la Sibiu nu mai este niciun pat liber pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat, marţi, că oricât de mult va suplimenta numărul de paturi, tot nu va fi suficient pentru bolnavii COVID-19, dacă nu se reduce numărul pacienţilor.

Citește și: Regulile sunt pentru muritorii de rând - Ministrul Nelu Tătaru, surprins la restaurant într-un spaţiu închis (FOTO)

"Ne dăm seama că oricât de mult suplimentăm numărul de paturi la Spitalul Judeţean, nu va fi suficient dacă nu luăm şi alte măsuri care să reducă fluxul de pacienţi. Pe lângă măsura de a mări capacitatea altor spitale din judeţ de a oferi suport COVID şi măsura de gestionare a cazurilor mai puţin severe de către medicii de familie, avem acum discuţii şi cu Crucea Roşie pentru servicii de îngrijire la domiciliu în colaborare cu spitalul. Nu aş vrea să neglijăm deloc importanţa măsurilor de prevenire a infectărilor, inclusiv în interiorul spitalelor şi centrelor rezidenţiale. Cel mai sigur mod de a degreva spitalele este să reducem sursele de infectare, iar aici e nevoie de responsabilitatea fiecăruia dintre noi". a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Potrivit sursei citate, "containerele montate în urmă cu o lună din fondurile alocate de Consiliul Judeţean Sibiu au suplimentat capacitatea de spitalizare pentru pacienţii COVID cu 52 paturi, 22 dintre ele vor deveni paturi de terapie intensivă, îndată ce se va monta o nouă staţie de oxigen, care a fost achiziţionată de spital şi urmează să fie montată în cursul acestei săptămâni. Totalul paturilor destinate pacienţilor COVID în Spitalul Judeţean este în prezent de 177, fără să existe din păcate paturi libere."

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu se ocupă de tratarea pacienţilor COVID-19, dar şi a celor care nu sunt infectaţi.

Pentru a asigura un spaţiu încălzit suspecţilor de COVID-19, dar şi pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, conducerea Spitalului Clinic Judeţean a transformat unele chioşcuri sau spaţii administrative în săli de aşteptare. Tratarea pacienţilor COVID-19 se face şi în saloane amenajate în containere care sunt puse în curtea spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.