Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinte de stat amendat pentru lipsa măștii după o serie de evenimente unde înaltul oficial a încălcat regulile de prevenire

Jair Bolsonaro

Şeful statului brazilian Jair Bolsonaro a condus fără mască la un raliu de motociclete organizat duminică în capitala ţării Brasilia, pe fondul unor critici severe referitoare la modul în care a gestionat pandemia de coronavirus, relatează luni DPA şi France 24.

Sute de simpatizanţi ai săi i s-au alăturat în timpul raliului pe străzile capitalei şi în împrejurimi, dintre care cei mai mulţi nu purtau măşti de protecţie facială, potrivit presei locale.

Flancat de gărzile sale de corp, Bolsonaro s-a aflat în fruntea manifestaţiei sutelor de motociclişti, de la Palatul prezidenţial până în centrul oraşului, pentru un raliu de o oră pentru a marca Ziua Mamei.

"Am avut o problemă foarte gravă anul trecut, ceva la care nimeni nu se aştepta: pandemia. Dar, puţin câte puţin, noi învingem", le-a spus susţinătorilor săi liderul de extremă dreaptă.

"Vă asigur în calitate de comandant suprem al armatei, armata mea nu va fi scoasă niciodată pe străzi pentru a vă ţine izolaţi în casele voastre", a declarat Bolsonaro.

La încheierea raliului, Bolsonaro, un critic acerb al restricţiilor împotriva COVID-19, s-a fotografiat şi a dat mâna cu susţinători ai săi, fără respectarea restricţiilor anti-COVID.

Evenimentul intervine după ce Bolsonaro organizase o întrunire la Florianopolis, un oraş în sudul ţării, sâmbătă, cu mii de participanţi, dintre care mulţi de asemenea nu purtau mască.

Bolsonaro a fost amendat anterior pentru că nu a purtat mască în două state braziliene, după un mare raliu de motociclete la Sao Paulo în iunie şi la un eveniment în statul Maranhao în luna mai. Ambele state sunt conduse de adversari ai lui Bolsonaro.

Preşedintele populist de dreapta al Braziliei, care s-a îmbolnăvit şi vindecat de COVID-19 anul trecut, a minimalizat gravitatea virusului de la începutul pandemiei şi s-a pronunţat în repetate rânduri împotriva utilizării măştii şi a altor măsuri restrictive pentru limitarea propagării coronavirusului.

Cea mai înaltă autoritate electorală a ţării şi cea mai înaltă instanţă judiciară au lansat recent investigaţii asupra lui Bolsonaro după ce a pus la îndoială în mod repetat credibilitatea sistemului electoral al Braziliei.

Într-un discurs la Florianopolis, după mitingul de sâmbătă, el s-a pronunţat din nou ca în locul votului electronic să fie utilizate buletine tipărite pe hârtie pentru a asigura alegeri "mai curate", conform presei locale.

Alegeri prezidenţiale şi parlamentare sunt prevăzute să aibă loc în octombrie 2022 în Brazilia.

Brazilia este una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemie, cu 420.000 de decese, potrivit France 24, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.