Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Parlamentului din Rusia a scăpat de moarte ca prin minune (presa rusă)

universul.net
viaceslav volodin

Unul dintre aliații lui Vladimir Putin a scăpat la limită de moarte, după ce mai multe rachete ucrainene au lovit un birou. Norocul lui? A plecat mai repede din clădire, fiind vorba de câteva minute, relatează presa rusă.

Viaceslav Volodin, fost șef adjunct al Kremlinului și actual președinte al Dumei de Stat (n. r.: Parlamentul rus), se pare că se întâlnea cu liderii separatiști în Donețk, când Ucraina a lansat un atac. Vezi și: Șeful din Donețk a fost vizat de un atac cu rachete

Potrivit ziarului rus Kommersant, rachetele au lovit biroul privat al lui Denis Pușilin, liderul statului pro-Putin, Republica Populară Donețk.

Ucraina a lovit, de asemenea, sala de ședințe din apropiere, unde Volodin și consilieri parlamentari de top de la Moscova se întâlniseră cu oficiali separatiști.

Biroul a fost distrus în urma loviturilor la doar "câteva minute" după ce aceștia au plecat, notează publicația citată.

Obuzele au lovit fațada clădirii și "au distrus parțial aripa dreaptă și ultimul etaj", relatează Agenția de presă din Donețk.

Șase persoane au fost rănite în atac, după ce o rachetă a lovit și un hotel din apropiere.

Presa locală precizează că trei persoane au fost ucise, inclusiv un bărbat de 18 ani.

Volodin și amicii săi s-ar fi întâlnit cu oficiali separatiști pentru a discuta despre integrarea regiunii Donețk - care, din punct de vedere legal, face parte din Ucraina - în Rusia.

Acest eveniment are loc la doar câteva ore după ce un alt înalt oficial pro-Putin din Ucraina ocupată a fost ucis într-o mașină capcană, la doar câteva zile după ce fiica guru-ului de război al tiranului a fost asasinată.

Sushko - care era căsătorit și avea o fiică - era un oficial în regiunea ocupată Zaporojie și a fost ucis într-o explozie care i-a distrus mașina.

Se pare că își ducea fiica adoptată la grădiniță când a fost vizat, dar aceasta a scăpat nevătămată.

Sushko era șeful Mykhailivka - administrația militară-civilă - din regiunea în care se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, Zaporizhzhia.

"Un dispozitiv exploziv fusese plasat sub scaunul său din mașină", a declarat un înalt oficial rus în regiunea ocupată, Vladimir Rogov.

Rogov, un loialist al lui Putin, a declarat că atacul a fost comis de "sabotori" din regiune și a promis că le va da de urmă. El a afirmat că Ucraina atacă oficiali susținuți de Rusia care "ajută la îmbunătățirea vieții oamenilor obișnuiți". Soția bărbatului mort, Tatiana, i-a acuzat pe "naziștii ucraineni" de comiterea atentatului cu mașină capcană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.