Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Serbiei: 'Tinerii din nordul Kosovo nu percep Kosovo ca pe un stat independent, ci ca pe un teritoriu de drept al Serbiei'

Agerpres - Reuters
Aleksandar Vucic

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut miercuri un apel la calm din partea tuturor părților și a declarat că forța de menținere a păcii a alianței din Kosovo, formată din 3.700 de membri, este pregătită să intervină dacă stabilitatea este în pericol. "NATO va lua orice măsură necesară pentru a menține siguranța și securitatea tuturor comunităților. Toți trebuie să se angajeze în mod constructiv în dialogul Belgrad-Pristina condus de UE", a scris pe Twitter după întâlnirea cu Vuvic la Bruxelles.

Stoltenberg a declarat că trupele conduse de NATO staționate în Kosovo și-au întărit prezența la granița nordică a Kosovo cu Serbia din cauza tensiunilor actuale. "Dar, bineînțeles, vom acționa atunci când va fi nevoie și vom acționa într-un mod proporțional, deoarece principalul nostru obiectiv este să ajutăm la reducerea tensiunilor și să asigurăm libertatea de mișcare a tuturor comunităților - siguranța tuturor comunităților, inclusiv, bineînțeles, a sârbilor din Kosovo", a adăugat Stoltenberg.

Președintele sârb Alexander Vucic a declarat că este "o minciună" faptul că Serbia dorește să intervină în Kosovo, dar a adăugat că o generație de noi "copii" sârbi care trăiesc acolo "nu consideră Kosovo ca fiind un stat independent și îl văd ca pe o parte a Serbiei".

"Vom avea discuții dificile mâine", a spus Vucic. "Nu suntem de acord aproape cu nimic".

„Când ești încolțit și nu ai unde să te duci, nu te aștepta ca sârbii să se bucure de situația lor și să spună cât de bine se simt.

Există o nouă generație de copii și tineri în nordul Kosovo care nu vor mai suporta acest lucru și nu are nimic de-a face cu mine, cu Jens Stoltenberg sau cu oricine altcineva... suntem bătrâni acum.

Ei nu vor mai tolera o astfel de teroare, pentru că nu percep Kosovo ca pe un stat independent... ci ca pe un teritoriu de drept al Serbiei, în conformitate cu Rezoluția 1244 și cu dreptul internațional", a spus Vucic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.