Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Serbiei îl somează pe Zelenski: 'Prin recunoașterea Kosovo Ucraina ar pierde totul!'

brightspotcdn.com
Aleksandar Vucic

Contre între președintele Serbiei și cel al Ucrainei: liderul de la Belgrad îl avertizează pe cel de la Kiev în privința unei chestiuni delicate.

"Prin recunoașterea Kosovo, Ucraina va pierde imediat totul" – a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, atunci când a fost întrebat cum comentează informațiile potrivit cărora Kievul analizează posibilitatea deschiderii unui birou de legătură la Pristina și o eventuală recunoaștere a Kosovo, despre care a vorbit președintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului Ucrainei, spunând că ar fi un răspuns la sprijinul pe care Kosovo îl acordă Ucrainei, informează POLITIKA, potrivit Rador.

Acuză „presiuni”

"Ucraina este țară prietenă. Niciodată nu am avut probleme deschise și am speranța că nu vom avea nici în viitor. Dacă Ucraina ar recunoaște independența Kosovo, ar pierde totul într-o zi. Cum vor mai putea să invoce dreptul internațional" – a întrebat Vučić, adăugând că presiuni pentru recunoașterea Kosovo se exercită nu numai asupra Kievului, ci și asupra celor cinci state ale Uniunii Europene care nu au recunoscut Kosovo, iar presiunile asupra Belgradului sunt mereu prezente.

Vučić și-a exprimat convingerea că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu va renunța la un argument atât de puternic, cum este dreptul internațional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.