Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele afgan a declarat că va transfera puterea doar în urma unor alegeri

Khaama Press
Ashraf Ghani

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a declarat sâmbătă că va transfera puterea unei noi administraţii doar în urma unor alegeri, transmite dpa, potrivit AGERPRES.

"Transferul de putere prin intermediul alegerilor este un principiu nenegociabil pentru noi. Suntem gata să discutăm despre organizarea de alegeri libere şi transparente la nivel naţional cu girul comunităţii internaţionale. Putem discuta şi despre o dată şi să ajungem la o concluzie", a apreciat şeful statului afgan în timpul discursului susţinut la ceremonia de deschidere a noii sesiuni legislative.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Comentariile lui Ghani survin la câteva zile după ce au apărut informaţii conform cărora trimisul special al SUA pentru reconcilierea Afganistanului, Zalmay Khalilzad, ar fi sugerat un nou format pentru viitorul politic al ţării în timpul vizitei sale de trei zile în Kabul, de săptămâna aceasta.

Preşedintele afgan a subliniat că ceea ce va determina viitorul ţării este mai degrabă Constituţia afgană, decât planurile altor oameni. Totuşi, Ghani a afirmat că administraţia sa înţelege oportunitatea fără precedent pentru pace în această ţară care a avut de suferit de pe urma a 42 de ani de război.

Ghani le-a cerut talibanilor să pună capăt violenţelor şi să permită ca negocierile de pace să aibă succes. La rândul lor, liderii talibani au declarat că, dacă Ghani demisionează şi permite venirea la putere a unui nou guvern, ei ar accepta un acord de încetare a focului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.