Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele afgan Ashraf Ghani vrea să predea puterea unui 'succesor ales' de popor

Khaama Press
Ashraf Ghani

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a declarat sâmbătă că obiectivul său este să predea puterea unui "succesor ales" de popor, pe fondul apelurilor de a forma un guvern interimar pentru a se putea ajunge la pace cu talibanii, informează dpa.

"Obiectivul meu principal este să pot preda puterea, în conformitate cu voinţa poporului, unui succesor al meu ales", a declarat Ghani într-un interviu pentru CNN. "Nu suntem un tip de societate asupra căreia să poată fi impus tipul de abordare din trecut al talibanilor", a spus el, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vaccinul Moderna va ajunge în România! Care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de vaccin

Săptămâna trecută, un membru al echipei afgane de negocieri, Hafiz Mansour, a declarat că unele ţări care au ajutat Afganistanul în ultimele două decenii sunt pregătite să sprijine formarea unui guvern interimar, ceea ce ar ajuta tranziţia de la guvernul în forma sa actuală la unul în conformitate cu ceea ce se va conveni în discuţiile de pace. Cu toate acestea, unele state din regiune se opun acestui proiect, afirmând că ideea formării unui guvern interimar reprezintă un "plan american".

Echipa de negociere afgană - care a sosit marţi la Doha - va avea prima sesiune de negocieri cu talibanii sâmbătă, a anunţat un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Reconciliere.

Înainte de a sosi în capitala Qatarului, echipa afgană şi-a exprimat speranţa că va putea discuta asupra unui armistiţiu. În trecut, talibanii au respins în repetate rânduri încheierea unui armistiţiu. Responsabili ai talibanilor au spus întotdeauna că vor continua lupta până când se va institui ceea ce ei numesc "un guvern islamic pur".

Negocierile de pace dintre reprezentanţi ai guvernului afgan şi talibani au început la mijlocul lui septembrie. A durat trei luni ca părţile să convină asupra problemelor procedurale cheie pentru negocieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.