Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Afganistanului a înlocuit doi miniştri şi pe şeful Statului Major, pe fondul violenţelor care se intensifică

Khaama Press
Ashraf Ghani

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a anunţat că a înlocuit doi miniştri, al Apărării şi al Afacerilor Interne, şi pe şeful Statului Major, pe fondul creşterii numărului de victime în rândul forţelor de securitate afgane în luptele intensificate cu talibanii, potrivit news.ro.

Schimbările, anunţate sâmbătă noapte de palatul prezidenţial, vin după ce forţele de securitate afgane s-au luptat cu talibanii în 28 dintre cele 34 de provincii din ţară, iar gruparea extremistă islamică a revendicat tot mai multe zone în ultimele săptămâni, scrie Reuters.

Bismillah Khan Mohammadi a fost numit interimar la Ministerul Apărării, în locul lui Asadullah Khalid, care a revenit recent în ţară după o boală îndelungată, iar Abdul Sattar Mirzakwal a fost ales nou ministru de Interne, în locul lui Hayatullah Hayat.

Mohammadi are o îndelungată carieră militară şi a mai fost ministru de Interne, ministru al Apărării şi şef al Statului Major în guvernul fostului preşedinte Hamid Karzai.

Generalul Wali Mohammad Ahmadzai a fost numit acum şef al Statului Major, înlocuindu-l pe generalul Yasin Zia.

Vineri, 24 de membri ai forţelor speciale afgane au fost ucişi şi câteva zeci au fost răniţi în timpul unei lupte pentru preluarea unui district capturat de talibani în provincia nordică Faryab, au anunţat oficialii.

Talibanii au dus o campanie de câteva luni pentru a-şi extinde influenţa în ţară, pe măsură ce Statele Unite au început retragerea trupelor, începând cu 1 mai, şi au închis câteva baze pe care le-au predat guvernului afgan.

De când SUA au anunţat, în aprilie, planuri de retragere până pe 11 septembrie a tuturor trupelor, cel puţin 30 de districte au fost preluate de talibani.

Un oficial a declarat sub protecţia anonimatului că au existat extrem de multe victime în rândul forţelor afgane, civililor şi al talibanilor în ultimele săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.