Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Afganistanului susţine că serviciile de securitate vor putea menţine situaţia sub control după retragerea trupelor NATO

Khaama Press
Ashraf Ghani

Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, susţine că serviciile de securitate afgane vor putea menţine situaţia sub control după retragerea trupelor Alianţei Nord-Atlantice, în pofida atacurilor insurgenţilor talibani şi organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida.

"Forţele internaţionale revin în ţările lor după ce s-au aflat 20 de ani în Afganistan, dar situaţia poate fi ţinută sub control", a declarat Ashraf Ghani, citat de Agenţia France-Presse.

"Acum este una dintre cele mai complicate etape ale tranziţiei", în contextul retragerii trupelor NATO, a admis Ashraf Ghani.

Biroul politic din Qatar al insurgenţilor talibani afgani a trimis joi o delegaţie la Moscova, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Afganistan. Mişcarea insurgenţilor talibani susţine că nu va încerca să preia prin mijloace militare puterea în Afganistan, scrie Mediafax.ro.

Statele Unite au finalizat în proporţie de 90% retragerea trupelor din Afganistan, a anunţat marţi Comandamentul Central american (CENTCOM), în timp ce situaţia de securitate se deteriorează, pe fondul intensificării atacurilor comise de insurgenţii talibani şi de reţelele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida. În ultima săptămână, insurgenţii talibani afgani au preluat controlul asupra a 188 de districte din totalul de 407 şi luptă pentru a ocupa încă 135 de districte.

Oficiali din cadrul serviciilor de informaţii americane au avertizat că Administraţia de la Kabul ar putea fi înlăturată de la putere în şase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.