Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Aleksandar Vucic laudă modul în care se consolidează armata sârbă

Operation World
Serbia Kosovo

Armata sârbă este una dintre principalele forţe militare din regiunea ei şi ''se consolidează puternic'', a declarat sâmbătă preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, comentând importantele manevre militare organizate cu ocazia centenarului armistiţiului din 1918, transmite AFP.

Anunţate încă din octombrie, aceste exerciţii cărora guvernul de la Belgrad le-a dat numele de ''Centenarul învingătorilor'', survin în contextul anunţului venit de la Pristina privind intenţia creării unei armate kosovare, intenţie confirmată vineri într-un interviu acordat AFP de către preşedintelui kosovar Hashim Thaci şi care pentru Belgrad ar echivala cu depăşirea unei linii roşii.

''Noi şi ungurii suntem comparabili. Dar toţi ceilalţi sunt departe, departe în urmă'', ''noi ne consolidăm considerabil armata'', a spus la televiziunea naţională RTS şeful statului sârb, venit în poligonul militar de la Pasuljanske Livade pentru a asista la aceste exerciţii care au mobilizat circa 8.000 de soldaţi, 100 de tancuri şi opt avioane MIG.

''Avem multe tancuri, din punctul de vedere al numărului (de tancuri) suntem o superputere'', ''trebuie să ne înarmăm conform noilor tehnologii, am comandat deja primele drone de la prietenii noştri chinezi'', a mai spus preşedintele Vucic, înainte de a pleca în Franţa pentru a lua parte la manifestările ocazionate de centenarul încheierii Primului Război Mondial.

Într-o atmosferă tensionată, Aleksandar Vucic s-a întâlnit joi la Bruxelles cu Hashim Thaci pentru prima dată din luna iulie, în încercarea de a relua discuţiile privind normalizarea relaţiilor dintre Belgrad şi Pristina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.