Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele american Donald Trump ameninţă cu mutarea Convenţiei republicane din statul North Carolina

fox news
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat luni să mute Convenţia republicană, prevăzută la sfârşitul lui august în North Carolina, dacă guvernatorul democrat al statului nu poate să garanteze rapid interzicerea marilor adunări din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP, potrivit news.ro.

Această Convenţie - prevăzută de la 24 la 27 august la Charlotte - nu prezintă vreun suspans, în contextul în care Donald Trump urmează să fie desemnat candidatul Partidului Republican în alegerile prezidenţiale din noiembrie, însă aceste mari adunări sunt în mod tradiţional momente puternice ale vieţii politice americane.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

Subliniindu-şi într-o serie de mesaje postate pe Twitter ataşamentul faţă de ”minunatul stat North Carolina”, locatarul Casei Albe, care urmează să candideze la 3 noiembrie la al doilea mandat de patru ani, a proferat totodată ameninţări.

”Din nefericire, guvernatorul democrat Roy Cooper se află în continuare într-o stare de spirit de izolare”, a deplâns preşedintele american, care insistă de mai multe săptămâni asupra necesităţii unei redeschideri rapide a economiei.

”Mii de republicani entuziaşti se orgaizează pentru a se duce în North Carolina în august. Guvernatorul trebuie să le spună imediat dacă locul Convenţiei va putea sau nu să fie folosit la deplina capacitate”, a adăugat el.

”Dacă lucrurile nu stau aşa, noi vom fi, în mod regretabil, obligaţi să căutăm alt loc pentru Convenţia republicană”, a adăugat el, insistând asupra ”locurilor de muncă şi dezvoltării economice” legate de organizarea unui asemnea eveniment.

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

North Caroilina a intrat săptămâna trecută în faza a 2-a a planului său de ieşire din izolare, autorizând restaurantele să redeschidă şi să funcţioneze la 50% din capacitate, însă interzice în continuare, în acest stadiu, marile adunări.

Democraţii au evocat posibilitatea de a-şi organiza Convenţia - prevăzută tot în august - online, sau într-un alt format insolit în vederea învestirii candidatului lor Joe Biden, însă Donald Trump a respins pânăacum o asemena idee la partidul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.