Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Austriei anunță dezastrul, la iarnă: 'Sute de mii de persoane din ţara noastră se tem şi sunt în pragul disperării. Nimic nu va mai fi la fel'

news.at
Alexander Van der Bellen

Poporul austriac riscă să se confrunte cu o iarnă grea în contextul problemei energetice uriaşe cauzate de războiul din Ucraina, a atras atenţia miercuri preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, potrivit DPA.

"Sute de mii de persoane din ţara noastră se tem şi sunt în pragul disperării", a spus Van der Bellen, făcând referire la creşterea preţurilor la produse de bază. Dependenţa Austriei de sursele de energie ruseşti este intolerabilă, a declarat el, scrie agerpres.ro.

"Însă este de asemenea intolerabil şi să ne jucăm cu ideea de a ne transforma într-un aliat supus al unui dictator", a mai afirmat Van der Bellen.

El a atras atenţia că "nimic nu va mai fi la fel ca până acum" şi că este nevoie de solidaritate din partea celor care o duc relativ mai bine.

În acelaşi timp, preşedintele a respins speculaţiile privind organizarea de alegeri parlamentare anticipate, spunând că scopul său este de a asigura "cea mai mare stabilitate posibilă" şi că "vom evita săptămâni şi luni de blocaj".

Van der Bellen va încerca la rândul său să obţină un nou mandat la 9 octombrie. Cel mai puternic contracandidat al său, Walter Rosenkranz, de la partidul radical de dreapta FPÖ, şi-a exprimat opoziţia fermă faţă de politica guvernului în privinţa Ucrainei.

Austria a susţinut politica Uniunii Europene de a sprijini guvernul ucrainean cu ajutor militar şi de alte tipuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.