Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Autorităţii Palestiniene a cerut ONU să ia măsuri împotriva 'agresiunii Israelului faţă de palestinieni'

nbcnews.com
Mahmoud Abbas

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a cerut ONU să ia măsuri imediate împotriva "agresiunii continue a Israelului" față de palestinieni.

Mahmoud Abbas a făcut aceste remarci în cadrul unei convorbiri telefonice cu secretarul general al ONU, António Guterres, potrivit agenției palestiniene de presă WAFA preluată de CNN.

Mahmoud Abbas a cerut ONU să "intervină imediat pentru a opri agresiunea israeliană continuă împotriva poporului palestinian, în special în Fâșia Gaza", a relatat luni WAFA.

Președintele palestinian a subliniat nevoia urgentă de ajutor medical și de asistență umanitară în Gaza, atrăgând atenția asupra crizei umanitare iminente.

El a îndemnat ONU să "își respecte responsabilitățile recunoscute de legitimitatea internațională și să asigure protecția poporului palestinian".

Ca răspuns la preocupările lui Mahmoud Abbas, António Guterres a recunoscut eforturile continue ale ONU de a livra ajutoare umanitare urgente locuitorilor din Gaza.

El a menționat, de asemenea, că ONU menține în mod activ legătura cu părțile internaționale relevante pentru a limita actuala escaladare, relatează WAFA.

Gruparea Hamas se prezintă ca o alternativă la Autoritatea Palestiniană, condusă de Mahmoud Abbas, care a fost înființată în Cisiordania, ocupată de Israel, prin Acordurile de la Oslo, în 1993.

Pactul prevedea ca Organizația pentru Eliberarea Palestinei să renunțe la rezistența armată împotriva Israelului în schimbul promisiunilor privind un stat palestinian independent alături de Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.