Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cutremur în lumea fotbalului: președintele Barcelonei este cercetat oficial, în dosarul mită la arbitri

digisport.ro
Joan Laporta

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, este cercetat oficial pentru suspiciune de luare de mită într-o anchetă care se întinde pe parcursul a două decenii de activități la comisia de arbitri din Spania, potrivit unui document judiciar consultat miercuri de Reuters. În luna martie, procurorii au depus o plângere privind presupuse plăți de peste 7,3 milioane de euro în 17 ani către firme deținute de Jose Maria Enriquez Negreira, care a fost vicepreședinte al comitetului de arbitraj al Federației Spaniole de Fotbal din 1993 până în 2018.

Laporta, care a început un al doilea mandat de președinte al Barca în 2021, a mai fost la conducere între 2003 și 2010.

Luna trecută, judecătorul de instrucție Joaquin Aguirre Lopez a declarat că Barcelona ar fi putut beneficia de mită și a pus clubul sub investigație pentru suspiciune de "mită activă". Acum, Aguirre l-a numit ca suspect și pe Laporta și pe "toți cei care au fost membri ai consiliului de administrație al FC Barcelona în timpul mandatului său sau care au avut o responsabilitate efectivă în luarea deciziilor pentru a face presupusele plăți ilicite" către Negreira și fiul său.

Campioana LaLiga, Barcelona, a negat orice abatere, afirmând într-o declarație din februarie că clubul a plătit un consultant extern care i-a furnizat "rapoarte tehnice legate de arbitrajul profesionist", despre care a spus că este o practică obișnuită în rândul cluburilor profesioniste de fotbal.

Miercuri, Barca a declarat pentru Reuters că departamentul său juridic se ocupă de acest caz. În Spania, faptul de a fi pus sub investigație nu duce neapărat la punerea sub acuzare și nu se pot aduce acuzații oficiale până când nu se încheie prima fază a investigației.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.