Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, vești bune pentru americani: Inflaţia în SUA a scăzut pentru a cincea lună consecutiv

cnbc.com
JOE BIDEN

Inflaţia anuală în Statele Unite a scăzut pentru a cincea lună consecutiv, relevă ultimele cifre date publicităţii. Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat marţi că este optimist şi consideră că acest trend descendent va continua, infomrează Rador.

"Inflaţia scade în America. De fapt, cifrele arată că în ultimele cinci luni inflaţia anuală a scăzut în SUA. Vreau să fie foarte clar: este nevoie de timp pentru ca să aducem inflaţia înapoi la nivelul ei normal, pe măsură ce ne îndreptăm spre o creştere economică stabilă. Ne putem, de asemenea, confrunta cu dificultăţi pe parcurs", a declarat Joe Biden.

Întrebat de reporteri când crede că inflaţia şi preţurile vor reveni la normal, preşedintele Biden a răspuns: "Sper să se întâmple asta înainte de finalul anului viitor sau chiar mai devreme, dar eu nu pot face o asemenea previziune. Sunt convins, însă că preţurile nu vor creşte".

Rata inflaţiei a scăzut semnificativ în Statele Unite, fiind în luna noiembrie la nivelul anual de doar 7,1%, potrivit datelor oficiale anunţate marţi. Preţurile produselor de consum au crescut în noiembrie cu 7,1% comparativ cu aceeaşi lună din 2021. Inflaţia în SUA este în scădere de la 7,7% în octombrie şi de la vârful de 9,1% din iunie.

Nucleul inflaţiei, calculat pe o bază care exclude preţurile la energie şi alimente, este de doar 6,0% raportat la nivel anual, având o evoluţie de doar 0,2% din octombrie în noiembrie. Noile date indică eficienţa acţiunilor Rezervei Federale (Fed) de reducere a accelerării preţurilor, o tendinţă apărută în ultimele 18 luni, potrivit Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.