Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, invită la un dialog politic

Evo Morales

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a lansat sâmbătă un apel la dialog cu partidele politice care au obţinut locuri în parlament în cursul ultimelor alegeri generale, care au condus la realegerea contestată a liderului indigen de stânga, notează AFP, potrivit Agerpres.

"Lansez un apel la dialog cu partidele care au obţinut locuri în parlament la ultimele alegeri generale, cu patru partide", a declarat Evo Morales într-un discurs adresat naţiunii. 

În schimb, şeful statului nu a invitat la dialog organizaţiile societăţii civile care au lansat mişcările de protest faţă de realegerea sa.

Citește și: Interes uriaș pentru prezidențiale: Câți deținuți şi-au exprimat intenţia de a vota astăzi. Anunțul ANP

De asemenea, el le-a cerut poliţiştilor să pună capăt revoltelor şi să îşi reia activitatea pentru a asigura securitatea populaţiei. 

Evo Morales, 60 de ani, se află la putere din 2006. El a fost reales la 20 octombrie pentru al patrulea mandat, până în 2025, dar opoziţia a denunţat o "fraudă". Valul de proteste care a izbucnit la o zi după scrutin a făcut trei morţi şi 200 de răniţi. 

De vineri, revolta poliţiştilor a cuprins în întreaga ţară. Iniţial, trei unităţi de poliţie s-au răsculat în Cochabamba (centru), apoi la Sucre (sud) şi Santa Cruz (est), după care în cursul nopţii au fost afectate şi alte regiuni din ţară, cu excepţia departamentelor La Paz şi Pando (nord, la frontiera cu Brazilia şi Peru).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.