Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro neagă faptul că majorarea alocaţiilor este legată de realegerea sa

Xinhua
Jair Bolsonaro

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a afirmat duminica aceasta că decizia sa de a majora cu 20% alocaţiile pentru cei mai săraci nu are nimic de-a face cu obiectivul de a fi reales în 2022, notează AFP.

"Deplângem situaţia în care se află săracii din Brazilia, care trec prin momente grele. Nu ne luptăm pentru alegerile din 2022. Este un subiect pe care nu îl discutăm", a declarat Jair Bolsonaro la Brasilia.

Guvernul preşedintelui brazilian a anunţat miercuri punerea în aplicare din noiembrie a unui nou program social, care va înlocui "Bolsa Familia" creată de stânga, cu o majorare cu 20% a alocaţiilor pentru cei mai săraci.

Acest anunţ a avut loc cu un an înainte de alegerile prezidenţiale, pentru care Jair Bolsonaro este învins detaşat în sondaje de fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010), creatorul popularului "Bolsa Familia", programul social emblematic al primului său mandat.

Crearea programului "Auxilio Brasil" a fost anunţată la câteva ore după dezvăluirea unui raport al unei comisii parlamentare a Senatului care solicita inculparea şefului statului pentru zece capete de acuzare din cauza politicii sale considerate "iresponsabile" în timpul pandemiei de COVID-19.

"Bolsa Familia" plăteşte unui total de 14,7 milioane de familii alocaţii variabile, în valoare medie de 190 de reali (circa 29 de euro), potrivit Agerpres.ro.

"Auxilio Brasil" prevede plata, din noiembrie, a alocaţiilor cu 20% mai mari (228 de reali în medie), către un public mai larg de 16,9 milioane de familii.

Inegalităţile s-au accentuat sever în Brazilia din cauza crizei coronavirusului şi situaţia celor mai săraci s-a deteriorat şi mai mult în ultimele luni, din cauza inflaţiei în creştere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.