Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV a produs şi în trimestrul al treilea mai puţin petrol şi gaze naturale, iar marja de rafinare a scăzut dramatic

OMV

Grupul austriac OMV a produs şi în trimestrul al treilea mai puţin petrol şi gaze naturale decât în trimestrul precedent, în timp ce marja de rafinare a scăzut dramatic, potrivit rezultatelor preliminare publicate joi de acţionarul majoritar de la OMV Petrom, potrivit Agerpres.

În perioada iulie-septembrie 2020, producţia de hidrocarburi a OMV a scăzut până la 444.000 de barili echivalent petrol pe zi, de la 464.000 de barili echivalent petrol pe zi în trimestrul al doilea şi 472.000 de barili echivalent petrol pe zi în primul trimestru.

În paralel, marja de rafinare a OMV (un indicator al profitabilităţii afacerilor cu petrol şi gaze naturale) s-a prăbuşit până la 0,87 dolari pentru un baril de echivalent petrol în trimestrul trei, de la 2,26 dolari pe baril în trimestrul al doilea şi 4,93 dolari pe baril în primul trimestru.

Citește și: BREAKING - RECORD de cazuri noi de Covid-19, în ultimele 24 de ore: 2958

Comparativ, în ultimul trimestru din 2019 marja de rafinare a OMV a fost de peste cinci dolari per baril iar producţia de hidrocarburi a fost de 505.000 de barili echivalent petrol pe zi.

În schimb, rata de utilizare a rafinăriilor OMV a crescut în trimestrul al treilea până la 90% în perioada iulie-septembrie 2020, de la 79% în trimestrul precedent. De asemenea, OMV a informat că vânzările sale de produse rafinate au crescut în trimestrul al treilea până la 4,69 milioane de tone, de la 4,16 milioane de tone în trimestrul al doilea.

Grupul OMV urmează să dea publicităţii rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea în data de 29 octombrie.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.