Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele brazilian Lula da Silva nu mai are încredere în propriile gărzi de corp, după revolte: 13 militari din dispozitivul de securitate, concediați

wsj.com
lula da silva furios

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a demis miercuri încă 13 militari care erau repartizați la biroul consilierului de securitate națională, responsabil de securitatea președintelui, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

Decizia vine după ce marți au fost îndepărtați 40 de militari de la reședința prezidențială Alvorada, Lula exprimându-și neîncrederea în armată pentru că nu a acționat împotriva susținătorilor fostului președinte Jair Bolsonaro care au luat cu asalt clădirile guvernamentale pe 8 ianuarie.

Președintele actual al Brziliei s-a întrebat cum ar putea să le încredințeze militarilor securitatea sa personală după cele întâmplate.

Oficialii guvernamentali au declarat că securitatea lui Lula va fi acum plasată în mâinile forțelor de poliție federală.

Lula declarase anterior că bănuiește că a existat o complicitate a „oamenilor din Forțele Armate” cu insurecția în care câteva mii de susținători ai lui Bolsonaro au invadat și au jefuit clădirea Congresului, birourile prezidențiale Planalto și Curtea Supremă.

Demonstranții protestau împotriva înfrângerii lui Bolsonaro în alegerile din octombrie și cereau o lovitură de stat militară pentru a-l înlătura pe Lula și a-l restaura pe liderul populist de extremă dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.