Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele brazilian Lula, vizită oficială în China: va discuta despre comerț și Ucraina cu omologul său XI Jinping

Alchetron
Luiz Inacio Lula da Silva

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, va efectua în cursul acestei luni o vizită în China în fruntea unei importante delegaţii de oameni de afaceri, informează dpa, citat de Agerpres.

Aproximativ 90 din cei 240 de delegaţi care îl vor însoţi pe preşedintele Braziliei în vizita care va avea loc în intervalul 26-31 martie provin din sectorul agricol, a declarat Ministerul brazilian de Externe.

Preşedintele Lula, care a preluat pentru a treia oară mandatul la 1 ianuarie, va vizita Beijing şi Shanghai. Pe 28 martie are programată întrevederea cu omologul său, Xi Jinping.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe a confirmat vizita.

Din 2009, China este cel mai mare partener comercial al Braziliei şi unul din principalii investitori în cea mai mare ţară din America Latină.

Brazilia vrea relații bune cu China

Brazilia, care exportă în principal soia, dar şi alte mărfuri, doreşte să aprofundeze relaţiile cu China şi să îşi diversifice exporturile, a declarat Eduardo Paes Saboia, secretarul pentru Asia şi Pacific din cadrul Ministerului de Externe brazilian.

Lula, un simbol al stângii în America Latină, propusese în ianuarie o iniţiativă de mediere internaţională pentru a soluţiona războiul din Ucraina. Acest "club pentru pace" urma să includă Brazilia şi China, printre altele. El a mai declarat că Brazilia nu are niciun interes să trimită arme Ucrainei.

"Apelul Chinei pentru discuţii de pace şi ştirea despre călătoria lui Xi Jinping în Rusia creează o masă critică pentru o conversaţie bună între cei doi", a estimat diplomatul brazilian.

Preşedintele chinez va călători luni la Moscova, unde se va întâlni cu preşedintele Vladimir Putin.

Conducerea ucraineană a spus că va respinge orice pace dictată de ruşi şi a reacţionat cu profund scepticism la recenta propunere de pace a Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.