Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele brazilian Temer retrage armata de pe străzile capitalei

politica.estadao.com.br
Michel Temer

Preşedintele Braziliei, Michel Temer, a retras joi, după numai 24 de ore, trupele desfăşurate pe străzile capitalei Brasilia, transmite AFP. Guvernul brazilian declarase că decretul prezidenţial care permitea prezenţa forţelor armate în oraş va fi revocat doar când va fi restabilită ordinea, după gravele incidente de miercuri. Ministrul apărării, Raul Jungmann, precizase într-o conferinţă de presă că autorizaţia lui Temer este valabilă până pe 31 mai şi că pe străzile Districtului Federal au fost trimişi 1500 de militari, dintre care 200 de puşcaşi marini.

Miercuri, între 35.000 şi 40.000 de protestatari au mărşăluit paşnic până la sediul Congresului brazilian, cerând demisia lui Temer. Ulterior, au avut loc violenţe care s-au extins de-a lungul a doi kilometri de bulevard. Ministerul Agriculturii a fost atacat cu sticle incendiare şi s-au produs pagube la alte şapte ministere. Cel puţin 49 de oameni au fost răniţi, iar forţele de ordine au reţinut şapte persoane şi au lansat gaze lacrimogene. Autorităţile au afirmat că la proteste au participat 45.000 de manifestanţi, iar organizatorii au anunţat un total de 100.000 de participanţi, conform Agerpres.

Săptămâna trecută, a fost făcută publică o înregistrare în care preşedintele părea să fie de acord cu mituirea fostului şef al Camerei Deputaţilor, Eduardo Cunha, aflat în prezent în închisoare. Curtea Supremă a ordonat o anchetă pentru corupţie şi obstrucţionarea justiţiei şi au fost depuse 16 moţiuni pentru destituirea lui Temer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.