Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Braziliei l-a trimis pe Scholz la plimbare; Refuză categoric să livreze arme Ucrainei

Alchetron
Luiz Inacio Lula da Silva

Preşedintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, i-a transmis cancelarului german, Olaf Scholz, că nu va livra deloc armament Ucrainei, liderul brazilian cerând implicarea Chinei pentru găsirea unei soluţii diplomatice la conflict.

Preşedintele Luiz Inácio Lula da Silva s-a întâlnit luni seară (în cursul nopţii de luni spre marţi, ora României) cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. Liderul brazilian a anunţat că nu se va ralia ţărilor occidentale, care furnizează masiv armament Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse. Lula da Silva a respins propunerea lui Scholz de a furniza Ucrainei muniţie pentru vehicule antiaeriene Gepard sau pentru tancuri Leopard.

"Brazilia nu are niciun interes să fie furnizat în continuare armament care să fie utilizat în războiul dintre Ucraina şi Rusia", a declarat Luiz Inácio Lula da Silva în conferinţa de presă organizată împreună cu Olaf Scholz, potrivit site-ului T-online.de.

"Brazilia este o ţară a păcii şi, de aceea, nu se va implica deloc în acest război, nici măcar indirect", a subliniat Lula da Silva.

Germania a furnizat Ucrainei 30 de vehicule Gepard, dotate cu sisteme antiaeriene şi, pe fondul presiunilor Statelor Unite şi ale altor naţiuni din NATO, a acceptat să livreze 14 tancuri Leopard 2 şi să autorizeze transferul de vehicule de acelaşi tip de alte ţări europene.

Germania a cerut în urmă cu multe luni Braziliei să furnizeze Ucrainei muniţie. Lula da Silva a insistat că vrea negocieri de pace în Ucraina, reamintind că Brazilia nu s-a poziţionat nici în favoarea Rusiei, nici în favoarea Ucrainei. Lula da Silva a explicat că Brazilia şi China pot juca roluri importante în intermedierea negocierilor de pace. "Prietenii noştri chinezi joacă un rol important în acest sens. A venit momentul să se implice", a subliniat Luiz Inácio Lula da Silva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.