Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Braziliei și-a lansat propriul partid politic, după ce i-a părăsit pe social-liberali

UOL Notícias
Bolsonaro

Președintele brazilian, de orientare dreapta extremă, Jair Bolsonaro, a lansat un nou partid politic, la o zi după ce a părăsit Partidul Social Liberal (PSL), în urma unei dispute asupra gestionării fondurilor pentru campaniile electorale, relatează site-ul postului BBC, conform Mediafax.

Noul partid înființat, Alianța pentru Brazilia (APB), a avut prima reuniune în cadrul unui hotel din capitala Brasilia, eveniment la care au participat sute de persoane. Conform declarațiilor transmise de liderul brazilian, partidul înființat de acesta va combate corupția și va promova valorile creștine.

Președintele Bolsonaro a părăsit Partidul Social Liberal în urma unei dispute cu fondatorul acestuia privind controlul asupra fondurilor pentru campaniile electorale. Acesta le-a solicitat deputaților și senatorilor din cadrul partidului său să îi urmeze demersul și să se alăture noii formațiuni politice.

Partidul Social Liberal a cunoscut o creștere a popularității sale ca urmare a candidaturii președintelui Bolsonaro ca reprezentant al acestuia, fiind, de asemenea, al doilea ca mărime din Congresul de la Brasilia.

Alianța pentru Brazilia are nevoie de 500.000 de semnături în următoarele șase luni pentru a se putea înregistra în cadrul scrutinului local de anul viitor. Fondatorii formațiunii se bazează pe sprijinul populației Creștin-Evangheliste, care l-a votat pe Bolsonaro în urmă cu un an datorită perspectivei sale asupra avorturilor, homosexualității și consumului de marijuana.

Conducerea APB va fi asigurată de Jair Bolsonaro, spijinit de fiul acestuia, senatorul Flavio Bolsonaro, în calitate de vicepreședinte. „Avem oportunitatea de a uni toți brazilienii de bună credință pentru viitorul pământului nostru”, a declarat liderul de la Brasilia, în cadrul evenimentului de lansare a partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.