Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele bulgar Rumen Radev a susţinut o videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel

Rumen Radev

Preşedintele bulgar Rumen Radev a susţinut luni o videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul pregătirilor pentru reuniunea liderilor europeni de la Praga, unde vor avea loc primul summit în formatul Comunităţii Politice Europene şi o întâlnire informală a Consiliului European pe 6, respectiv 7 octombrie, a declarat luni serviciul de presa al preşedintelui Radev.

Radev a salutat iniţiativa preşedintelui francez Emmanuel Macron de a crea o Comunitate Politică Europeană - o nouă grupare politică ce va include ţările UE, ţările Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, Balcanii şi alte state din apropiere, inclusiv Regatul Unit. Potrivit declaraţiilor lui Radev, noua platformă are potenţialul de a facilita dialogul şi de a crea oportunităţi pentru o coordonare mai eficientă a eforturilor de a obţine stabilitate, securitate şi prosperitate atât în cadrul UE, cât şi cu ţările învecinate, potrivit Agerpres.

Necesitatea de a consolida securitatea şi predictibilitatea aprovizionării cu resurse energetice către Europa, contribuind la stabilitatea economică şi socială în fiecare ţară, s-a aflat printre punctele importante ale discuţiilor. Radev l-a informat pe Michel despre acordul dintre operatorii de transport de gaze din Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia de a transporta cantităţi suplimentare de gaze naturale din Azerbaidjan în Europa folosind reţelele naţionale de transport de gaze fără a aştepta construirea unei noi infrastructuri. Acest lucru, potrivit preşedintelui Radev, demonstrează capacitatea de a ajunge la soluţii reale care să garanteze competitivitatea şi capacitatea industrială a Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.