Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Bursei de Valori București spulberă scandalul taxării progresive: Pentru companii nu contează neaparat nivelul taxelor

zf.ro
Radu Hanga

Predictibilitatea este foarte importantă pentru companii şi nu neapărat nivelul taxelor este important, cât vizibilitatea pe care o au pe termen lung pentru a-şi construi planul de afaceri, susţine Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Cred că pentru orice companie, inclusiv pentru companiile mari, este foarte importantă predictibilitatea şi, ca urmare, nu neapărat nivelul taxelor este important, cât vizibilitatea pe care o ai pe termen lung pentru a-ţi construi planul de afaceri - şi asta cred că este valabil şi pentru un antreprenor local", a afirmat marţi Radu Hanga, la conferinţa ZF "Cei mai mari jucători din economie: Aşteptând neaşteptatul. Cum se pregătesc companiile de şocuri?"

În opinia sa, totul "se duce până la urmă spre ceea ce numeşte încredere, despre cum construim noi, aici, încrederea în noi, între noi, în relaţia cu statul".

Preşedintele BVB consideră că nu poţi să exişti într-un ecosistem în care nu ai încredere în cei care conduc, în ceea ce se numeste numeşte stat.

"Bursa de Valori Bucureşti acolo vrem să o poziţionăm", a punctat Radu Hanga.

El a adăugat că bursa trebuie să fie un element care face legătura între stakeholderi, companii, stat, pentru că statul este interesat ca bursa şi companiile locale să se dezvolte deoarece acest lucru generează creştere economică.

În altă ordine de idei, Hanga a atras atenţia că, pentru a se gândi la investiţii, românii ar trebui să câştige "ceva peste nivelul de subzistenţă".

"Un alt element important care cred că este independent de noi pe termen scurt este câştigul românilor. În România a început să se câştige bine în ultimii 5-10 ani. Dacă te uiţi la depozitele la bănci ale persoanelor fizice, în ultimii 6-7 ani au fost creşteri de 10% în fiecare an. Practic, s-au acumulat bani în conturile românilor şi, atunci când se acumulează bani, creşte şi disponibilitatea pentru a investi. Nu aş vrea să arunc cifre. Atunci când banii pe care îi câştigi îţi acoperă doar costul vieţii, discuţiile despre investiţii sunt ca şi limba latină pe care o învăţăm la şcoală. Sigur, sunt concepte teoretice pe care ne place să le cunoaştem, dar cam atât. Nu ne folosesc la nimic. Până la urmă şi bursa funcţionează într-un mediu şi este foarte important să existe acei bani pe care oamenii să îi câştige ceva peste nivelul de subzistenţă pentru a se gândi cum îi alocă", a adăugat preşedintele BVB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.