Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Camerei de Comerț, mesaj pentru Dacian Cioloș: 'Vă rog din suflet nu mai dezinformati opinia publică'

mihai daraban

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, reacționează la atacurile repetate ale USR pe tema legii care trece terenuri de la Romexpo în proprietatea CCIR. Daraban propune chiar un test poligraf la care să fie supus atât el, cât și doi lideri ai USR.

„Excelentă, Dom' Presedinte, vă rog din suflet nu mai dezinformati opinia publică. Legea este un drept istoric al Camerei de Comerț. Noi am fost înființați prin Lege Specială de Statul Român. Nu că am vrut noi. S-a dorit un model occidental de business. Eu sunt sl 6-lea Presedinte după revoluție. Vă rog nu mai persistați in aceste atacuri. Sunt gata pentru un test poligraf cu întrebarea : "Aveți un interes personal cu această Lege? ". Dar să facă testul și Domnii Drulă si Voiculescu. Atât vroiam să vă spun. Mulțumesc de înțelegere”, este mesajul transmis lui Cioloș de președintele CCIR, Mihai Daraban.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat miercuri, după adoptarea legii Romexpo, că este vorba despre o "megaafacere", despre "un proiect imobiliar gigantic", care ar avea ca rezultat "înstrăinarea fără niciun fel de beneficiu" a bunurilor statului.

"Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern. Iată cum alianţa toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce 'au scăpat' de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparenţa pe care o cerea. De luni bune, parlamentarii USR au atras atenţia asupra megatunului Romexpo, prin care 46 de hectare de teren ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfăşoare un 'program de reabilitare urbană', în fapt, un proiect imobiliar gigantic", scrie Cioloş pe Facebook.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu amendamente, prin reexaminarea solicitată de preşedintele Klaus Iohannis, legea care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a CCIR, pentru realizarea, în maximum 40 de ani, de proiecte de dezvoltare urbană durabilă.

Actul normativ modifică şi completează Legea camerelor de comerţ din România nr. 335/2007, fiind vizată pentru transfer o suprafaţă de teren de 46 hectare de la Romexpo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.