Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Camerei Deputaților, la sediul ÎCCJ / UPDATE

florin iordache

Al treilea om în stat ajunge în fața judecătorilor. Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, s-a prezentat miercuri la sediul ÎCCJ, unde va fi audiat în calitate de martor. Acesta va fi audiat în dosarul lui Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

De asemenea, Instanţa Supremă a dispus ca preşedintele PNL Alina Gorghiu şi fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, să fie audiaţi ca martori în dosarul în care Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ a României, este acuzat că a intervenit la un deputat pentru a îi fi susţinute interesele.

În prezent, Mihail Vlasov se află în detenție, el fiind condamnat definitiv într-un alt dosar, în iunie 2015, la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Avocat în Baroul Iași și fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Vlasov a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2015 pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

El este acuzat că i-a solicitat fostului deputat Mircea Grosaru să îi susțină interesele prin promovarea unui proiect de lege care prevedea trecerea Registrului Comerțului de la Ministerul Justiției la CCIR. De asemenea, Vlasov ar fi încercat să influențeze mai mulți parlamentari — Florin Iordache, Alina Gorghiu și Aurel Vainer — în vederea semnării și susținerii proiectului de lege.

Procurorii susțin că solicitarea a fost formulată de Vlasov în contextul demersurilor acestuia de a influența adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerț și Industrie a României să poată prelua Oficiul Național al Registrului Comerțului. Scopul determinant al acestui demers legislativ îl reprezenta controlarea veniturilor obținute din activitatea desfășurată de Registrul Comerțului. În schimbul susținerii proiectului de lege, Vlasov i-a promis deputatului Mircea Grosaru că îl va numi în funcția de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR.

Potrivit procurorilor, după finalizarea proiectului de act normativ, Mihail Vlasov a depus o muncă asiduă pentru influențarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării și susținerii respectivei inițiative legislative. În special, influența s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional (Florin Iordache, Alina Gorghiu și Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerț și Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler).

"Nu m-am uitat la detalii pentru că are zeci de articole. Așteptăm punctul de vedere de la mai mulți colegi. Proiectul a fost respins că nu ar fi așa benefic cum a fost prezentat. Între Registru și Cameră trebuie să existe colaborare. Nu a fost un proiect deosebit, cine a vrut să voteze, a votat, cine nu, nu.", a spus Florin Iordache la ieșirea de la ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.