Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, despre situația rezidențiatului: 'Nu încercaţi să cereţi PSD să rezolve problemele pe care nu le-a creat'

Camera Deputaților
Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că situaţia privind rezidenţiatul nu este din vina PSD, menţionând că vinovată de această problemă este actuala majoritate, formată din cele 6 partide care au votat moţiunea de cenzură şi doresc să învestească Guvernul Orban, potrivit Agerpres.

"Proiectul privind rezidenţiatul este la comisie şi liderul de grup a arătat că trebuie făcut neapărat săptămâna viitoare să avem un plen, să încercăm să rezolvăm problema. (...) Nu încercaţi să cereţi PSD să rezolve problemele pe care nu le-a creat PSD. Nu din cauza PSD în momentul acesta nu este ministru al Educaţiei. Să rezolve cei responsabili de această criză şi cei care au creat această problemă. (...) Soluţia este de la noi, dar astăzi în Birourile permanente s-a hotărât ca noi să nu avem plen. (....) Toată lumea în unanimitate. Astăzi, în unanimitate, s-a hotărât ca noi să nu avem plen", a precizat Ciolacu, întrebat în legătură cu proiectul de lege care rezolva problema rezidenţiatului şi care trebuia să fie adoptat în Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Întrebat cine este vinovat de această situaţie, Ciolacu a spus: "În acest moment, nu este ministru care să semneze. (...) Actuala majoritate. Cele 6 partide care au votat moţiunea de cenzură şi doresc să învestească Guvernul".

"Astăzi a ridicat problema liderul de grup şi o să analizăm. Nu încercaţi să-mi transferaţi mie această problemă. Nu pot să susţin că avem majoritate cât timp suntem în opoziţie. Nu este din cauza PSD", a arătat Ciolacu.

Citește și: Victor Ponta reacționează după decizia privind votul pentru Guvernul Orban: E blat între PSD și PNL

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de marţea trecută, în unanimitate (72 de voturi "pentru"), propunerea legislativă pentru modificarea OG 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, prin care s-a stabilit că, la nivel naţional, începând din anul 2020, admiterea la rezidenţiat va avea loc în a treia duminică a lunii noiembrie.

"Ministerul Sănătăţii organizează admiterea în rezidenţiat pe locuri şi pe posturi prin concurs naţional în a treia duminică a lunii noiembrie, iar admiterea în rezidenţiatul în medicina de familie, prin test de selecţie, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Educaţiei Naţionale", prevede amendamentul senatorului PSD Liviu Pop.

Pentru anul în curs, concursul pentru rezidenţiat se va desfăşura aşa cum era stabilit, pe 8 decembrie, şi în acest sens, actul normativ iniţiat de un grup de parlamentari de la PSD, UDMR şi PNL şi amendat de Senat prevede că "prin derogare concursul naţional pentru admiterea în rezidenţiatul pe locuri şi pe posturi se organizează în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii pentru anul 2019 şi se poate desfăşura la nivelul centrelor universitare pe baza acordului dintre Ministerul Sănătăţii şi instituţiile de învăţământ superior publice acreditate care au facultăţi de medicină, medicină dentară şi farmacie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.