Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, mesaj pentru români: 'Cel mai bun mod de a ne cinsti eroii e să apărăm drepturile câștigate'

Facebook
ciolacu marcel

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, le-a cerut românilor, luni, de la tribuna Parlamentului, să nu uite că libertatea de exprimare are un preț greu în spate și anume vărsarea de sânge a erorilor de la Rezvoluția din '89 motiv pentru care cel mai bun mod de a cinsti jerfa acestora este de a apăra toate drepturile câștigate. Acesta a subliniat importanța unui proiect național.

"Anul Acesta se împlinesc 30 de ani de la revoluția din 1989. Pentru mulți dintre noi poate părea o perioadă foarte lungă. Multe s-au schimbat de atunci și puțini își aduc aminte de sentimentul acela de libertate care plutea în acele zile, de solidaritatea incredibilă a celor care au ieșit atunci în stradă, sau de visele lor. Viața și-a urmat în mod inevitabil cursul iar, odată cu schimbul de generații, amintirea acelor zile s-a estompat treptat și a ajuns un eveniment în cartea de istorie", a afirmat Marcel Ciolacu, luni, în cadrul ședinței solemne a celor două Camere.

Citește și: PSD va sesiza luni CCR cu privire la asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. Pe ce proiecte de lege

Președintele Camerei Deputaților a precizat că apărarea idealulilor revoluției a devenit "un concept extrem de abstract pentru mulți dintre cei care nu au absolut nicio amintire din decembrie 1989".

"Tocmai de aceea, avem datoria de a le spune că libertatea de a alege cum să trăim și cum să ne construim fiecare destinul, își are originea în acele zile tulburi din 89. Nimic din ceea ce trăim astăzi n-ar fi fost posibil fără sacrificiul și jertfa celor care au reușit cu mânile goale, în fața tancurilor șu gloanțelor, să înlăture un regim abuziv. Vreau să nu uităm niciodată că libertatea de astăzi are în spate un preț greu, un preț plătit cu sânge de tinerii de la Revoluție", a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai declarat că a pune etichete și a căuta vinovați pentru ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani nu ajută la progresul țării și că este nevoie de un proiect de țară.

"Au trecut 30 de ani de la Revoluție. Sunt conștient că unele lucruri puteau fi făcute mai bine în acest timp.Dar să cauți mereu vinovați și să pui etichete, cred că acest lucru nu ne va ajuta foate mult să progresăm. Cel mai bine este să avem un proiect național, pornind de la toate lucrurile bune pe care le-am făcut în acest timp. Generația 1989 ne-a oferit o Românie liberă și este de datoria noastră să lăsăm generațiilor viitoare o Românie mai bună, mai frumoasă și mai prosperă", a conchis președintele Camerei Deputaților.

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989 se află în curs de desfășurare la momentul transmiterii acestei știri.

Şedinţa a început cu intonarea Imnului Naţional, după care a fost ţinut un moment de reculegere.

Cu această ocazie, şeful statului Klaus Iohannis, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului - Teodor Meleşcanu (Senat) şi Marcel Ciolacu (Camera Deputaţilor), premierul Ludovic Orban, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, şi reprezentanţii grupurilor parlamentare vor susţine alocuţiuni.

Parlamentul va adopta, în această şedinţă, o Declaraţie consacrată marcării a 30 de ani de la victoria Revoluţiei Române din 1989.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.