Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Casei Naționale de Pensii, Doina Pârcălabu: 'România nu este pe primul loc din UE la creștere economică, așa cum ne spun guvernanții'

arhiva personala
Doina Parcalabu

Afirmația că România a înregistrat cea mai mare creștere economică în rândul statelor UE este una manipulatoare și falsă, transmite Doina Pârcălabu, liderul Departamentului pentru Muncă și Protecție Socială al PPU (social-liberal) și fost președinte al Casei Naționale de Pensii.

„Ce ne comunică triumfalist actualul prim-ministru și fost ministru de Finanțe este de fapt o comparație între PIB-ul înregistrat în primul trimestru din 2021 cu PIB-ul din ultimul trimestru al anului 2020. Comparația corectă se face între primul trimestru din 2021 și primul trimestru din 2020. Astfel, constatăm că în trimestrul I al acestui an am înregistrat o stagnare economică, față de aceeași perioadă a anului trecut”, explică Doina Pârcălabu.

„Creșterea economică reprezintă variația pozitivă a producerii de bunuri și de servicii într-o economie pe o perioadă determinată, în general îndelungată. Indicatorul cel mai utilizat pentru a măsura creșterea economică este produsul intern brut (PIB). În statisticile Eurostat vedem clar că la capitolul creștere economică Franța, Lituania și Slovacia au surclasat România din punct de vedere al evoluției PIB”, a concluzionat liderul umanist.

Citește și: Rareș Bogdan, mesaj cu subînțeles pentru colegii din PNL: 'Să se lase cuprinși de dorința și voința de a se implica!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.