Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CCIR: Contăm pe sprijinul JETRO în ceea ce priveşte atragerea unor proiecte de investiţii majore

mihai daraban

Contăm pe sprijinul JETRO în ceea ce priveşte atragerea unor proiecte de investiţii majore, atât în domeniul naval cât şi în alte sectoare economice din România, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.

Acesta s-a întâlnit luni cu Sawaka Takazaki, noul director general al Japan External Trade Organization (JETRO) România, în vederea continuării demersurilor referitoare la consolidarea relaţiilor bilaterale dintre cele două state.

"Japonia reprezintă o piaţă importantă pentru România, consumatorul român fiind familiarizat cu produsele nipone consacrate, şi aici mă refer la electrocasnice, utilaje industriale sau automobile. De asemenea, este foarte bine cunoscută implicarea Japoniei în industria navală, prin investiţiile în lucrările de construcţie a terminalului de containere din Portul Constanţa, dar şi în proiectarea şi execuţia podului de peste Dunăre de la Brăila. Portul Constanţa poate reprezenta şi o oportunitate de investiţie pentru oamenii de afaceri japonezi, existând toate facilităţile ca acesta să devină un hub pentru mărfurile japoneze către statele UE. Totodată, există avantaje certe în ceea ce priveşte tranzitarea mărfurilor prin Portul Constanţa. Astfel, timpul de tranzitare este redus cu cel puţin 60% pentru transporturile navale care folosesc ruta canal Suez - Port Constanţa, în comparaţie cu cele care au ca destinaţie portul Rotterdam. În plus, se poate valorifica potenţialul canalului Dunăre - Marea Neagră, prin care pot fi tranzitate mărfuri către statele riverane. Ca urmare, contăm pe sprijinul JETRO în ceea ce priveşte atragerea unor proiecte de investiţii majore, atât în domeniul naval, cât şi în alte sectoare economice din România", a declarat Mihai Daraban.

La rândul său, Sawaka Takazaki a amintit că parteneriatul JETRO - CCIR s-a concretizat, în peste cinci ani de colaborare, printr-o serie de evenimente comune, precum ediţiile din 2017 şi 2020 a "Parts Components Procurement Exhibition", misiunile economice japoneze în România din 2018 şi misiunea economică organizată de CCIR la Tokyo şi Osaka, în noiembrie 2019.

"În noua mea calitate de director general al JETRO România am dorit ca primul contact pe care îl am în ţara dumneavoastră să fie cel cu CCIR, cea mai reprezentativă organizaţie de promovare a mediului de afaceri. La nivelul JETRO, apreciem în mod deosebit parteneriatul cu CCIR, în cei peste cinci ani de colaborare fiind extrem de mulţumiţi de profesionalismul, seriozitatea şi implicarea organizaţiei dumneavoastră. Să nu uităm faptul că în această perioadă, acest parteneriat s-a concretizat printr-o serie de evenimente comune, precum: ediţiile din 2017 şi 2020 a "Parts Components Procurement Exhibition", misiunile economice japoneze în România din 2018 şi misiunea economică organizată de CCIR la Tokyo şi Osaka, în noiembrie 2019. Vă asigurăm că şi în viitor vom acţiona intens pentru o dezvoltare continuă a relaţiilor comerciale dintre cele două state şi vom valorifica poziţia CCIR ca reprezentant de vârf al comunităţii de business din ţara dumneavoastră", a declarat directorul general JETRO România.

Japan External Trade Organization este o organizaţie guvernamentală japoneză înfiinţată în 1958, care are ca obiect de activitate promovarea comerţului şi investiţiilor reciproce dintre Japonia şi restul lumii. Scopul iniţial al activităţii JETRO a fost de a promova exporturile companiilor japoneze în străinătate, dar în secolul al XXI-lea activitatea s-a concentrat în special pe atragerea de investiţii străine şi pe sprijinirea firmelor mici şi mijlocii din Japonia, în vederea maximizării potenţialului lor de export la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.