Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CCIR: Exporturile României în Japonia s-au majorat cu peste 60%, datorită acordului EPA

mihai daraban

Exporturile României în Japonia au crescut cu 62% în luna noiembrie 2020 faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, graţie şi Acordului de Parteneriat Economic Uniunea Europeană - Japonia (EPA), ce a intrat în vigoare la 1 februarie 2019, a afirmat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, în cadrul unei întrevederi cu directorul general al Japan External Trade Organization (JETRO) România, Keisuke Mizuno.

Potrivit unui comunicat al CCIR, transmis vineri AGERPRES, întâlnirea dintre cei doi oficiali, ce a avut loc joi, 4 martie, a marcat încheierea mandatului reprezentantului JETRO România. În cadrul aceleiaşi întâlniri a fost prezentat noul director general al organizaţiei, Shigeyo Nishizawa.

Citește și: Meghan Markle declară război Familiei Regale Britanice: ce acuzații grave aduce în interviul cu Oprah Winfrey

"Japonia este un partener economic esenţial pentru România, fiind una dintre puţinele state G20 care nu este membră a Uniunii Europene cu care am reuşit să avem o balanţă comercială excedentară. Astfel, ca urmare a intrării în vigoare, de la 1 februarie 2019, a Acordului de Parteneriat Economic Uniunea Europeană - Japonia (EPA), exporturile României au crescut cu 62% la nivelul lunii noiembrie 2020, raportat la perioada similară din 2019. Un exemplu elocvent, în sensul relaţiilor economice foarte bune dintre cele două state, îl reprezintă recenta înfiinţare a unei sucursale japoneze pentru operaţiuni de logistică în Portul Constanţa, precum şi faptul că terminalul de containere din acelaşi port a fost construit pe baza finanţării primite de la Banca Japoniei", a susţinut Mihai Daraban.

La rândul său, Keisuke Mizuno, aflat la final de mandat, a apreciat în mod deosebit parteneriatul cu CCIR, desfăşurat timp de peste cinci ani, subliniind profesionalismul, seriozitatea şi implicarea instituţiei în promovarea intereselor mediului de afaceri din România.

Totodată, noul director general JETRO România, Shigeyo Nishizawa, a asigurat partea română că va acţiona intens pentru o dezvoltare continuă a relaţiilor comerciale dintre cele două state, valorificând poziţia CCIR de reprezentant de vârf al comunităţii de business din ţara noastră.

CCIR şi JETRO România au dezvoltat, în ultimii cinci ani, o relaţie interinstituţională foarte activă, concretizată printr-o serie de evenimente comune, precum: ediţiile din 2017 şi 2020 a "Parts Components Procurement Exhibition", misiunile economice japoneze în România din 2018 şi misiunea economică organizată de CCIR la Tokyo şi Osaka, în noiembrie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.