Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CCR, Valer Dorneanu, venituri de INVIDIAT - De unde a încasat o jumătate de milion de lei într-un singur an

rtv.net
valer dorneanu

Președintele Curții Constituționale a României se poate lăuda cu venituri de invidiat. Valer Dorneanu încasează o pensie lunară de peste 47.000 de lei.

"Potrivit declarației de avere depuse pe site-ul Curții Constituționale, Valer Dorneanu a încasat în 2017 următoarele sume: 305.314 lei (indemnizație președinte CCR), 49.985 lei (indemnizație profesor universitar la Universitatea „Nicolae Titulescu” din București), 159.587 lei (pensie de la Casa de Pensii a Municipiului București) și 53.772 lei (indemnizație pentru limită de vârstă de la Camera Deputaților).

În total, șeful CCR a încasat, așadar, 568.658 lei. Adică, aproape 47.300 de lei pe lună sau echivalentul a mai bine de 10.000 de euro pe lună.

Familia Dorneanu deține patru terenuri în Harghita și Brașov (unul agricol, unul forestier, celelalte aferente construcțiilor), un apartament în București (de 125 metri pătrați) și o casa de vacanță în Brașov (de 207 metri pătrați).

Citește și:  ULTIMĂ ORĂ Klaus Iohannis a promulgat - Noi modificări la Legea pensiilor

În conturi, familia Dorneanu are circa 270.000 de lei și nu sunt declarate datorii", conform Digi 24.

Pe 25 iunie, Parlamentul a aprobat o serie de modificări la Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, lege care prevede și pensii speciale pentru magistrații CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.