Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CCR, despre ANULAREA alegerilor

Augustin-Zegrean

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a făcut câteva declaraţii, marţi dimineaţa, înainte de şedinţa în care se discută câteva aspecte importante. Pe masa CCR se află azi situaţia de incompatibilitate a primarilor care s-au aflat şi în consilii de administraţie (caz care îl vizează direct pe Iohannis), sesizarea preşedintelui Băsescu cu privire la legea care dezincriminează presiunile asupra justiţiei, dar şi câteva cereri de anulare a alegerilor.

Referitor la anularea alegerilor, Zegrean s-a arătat sceptic. Validarea primului tur de scrutin ar trebui făcută vineri, 7 noiembrie.

"Avem câteva cereri prin care ni se solicită să anulăm aceste alegeri. Să organizeze un nou tur prim de scrutin, dar aici lucrurile sunt complicate, pentru că legea e strictă. Pot fi anulate alegeri numai dacă s-au comis fraude care au influenţat rezultatul final al alegerilor. Dar ştiţi că la noi a doua zi mereu se reclamă fraudarea lor. Încă până acum nu am auzit că s-au anulat alegeri. Când mergi la judecată trebuie să vii cu probe. Legea spune că pot face contestaţii doar cei care au candidat. Deocamdată doar un candidat a depus contestaţie. Toate cererile adresate cu acest obiect le vom analiza", a declarat Augustin Zegrean.

Vezi şi: 3 contestatii de anulare a alegerilor depuse la CCR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.