Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CCR: Verificam nu doar limitele revizuirii, ci şi respectarea principiilor constituţionale

Augustin-Zegrean

"De la primul articol luam fiecare articol în parte şi îl analizam sa vedem daca corespunde cu limitele, daca nu încalca limitele revizuirii Constituţiei, daca nu încalca principiile dreptului constituţional, aşa ca va fi mult de lucru", a declarat Zegrean.

El a fost întrebat daca a observat, din dezbaterile publice de pâna în prezent, un punct slab al proiectului de revizuire.

"Nu va pot spune, acum în dimineaţa asta nu va pot spune. Mâine, daca terminam, va pot spune toate punctele slabe. Sigur ca am şi eu opinia mea, dar nu o pot sune înainte ca nu este corect", a mai precizat, potrivit mediafax.ro, preşedintele CC.

Zegrean a fost întrebat daca menţinerea sistemului bicameral va fi o problema, din prisma referendumului din 2009 pentru un parlament unicameral. "Nu noi suntem cei care trebuie sa facem Constituţia, nu noi stabilim daca se face parlament unicameral, bicameral. A fost un referendum, ştim rezultatul, hotarîrea le aparţine celor care fac proiectul şi celor care dezbat şi vor aproba Constituşia", a mai spus preşedintele CC.

El a menţionat ca judecatorii constituţionali vor face recomandari nu doar în privinţa sistemului parlamentar, ci şi în alte privinţe, deoarece vor verifica "nu doar respectarea limitelor revizuirii Constituţiei şi ci respectarea principiilor constituţionale".

Curtea Constitutioanla începe vineri dezbaterea proiectului de modificare a Constitutiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.